FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

banac i gorinšek o međusobnom sukobu i stranačkim financijama

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik LS-a Ivo Banac izjavioje danas da između njega i glavnog tajnika stranke Karla Gorinšekatinja sukob jer mu Gorinšek kao predsjedniku stranke ne želi položitiračune o financijskom poslovanju LS-a i najavio da će, ako to neučini, protiv Gorinšeka podnijeti kaznenu prijavu.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik LS-a Ivo Banac izjavio je danas da između njega i glavnog tajnika stranke Karla Gorinšeka tinja sukob jer mu Gorinšek kao predsjedniku stranke ne želi položiti račune o financijskom poslovanju LS-a i najavio da će, ako to ne učini, protiv Gorinšeka podnijeti kaznenu prijavu.

Banac je to rekao na konferenciji za novinare na koju je pred kraj došao i Gorinšek.

Banac mu je rekao da je to njegova konferencija i da može održati svoju, poslije njega, što je Gorinšek i učinio.

Očito da nešto u tom poslovanju nije u redu, rekao je Banac navodeći da je od 26. ožujka nekoliko puta od Gorinšeka tražio podatke o financijskom poslovanju, što on odbija dati. Naveo je da tvrtka supruge Karla Gorinšeka vodi financijsko poslovanje LS-a, a da je 17. svibnja Općinskom sudu podnesena prijava radi osiguranja dokaza kako bi se došlo do knjigovodstvene dokumentacije LS-a koju Gorinšekova supruga odbija dati.

Banac je rekao da je o svemu obavijestio stranačka tijela i da traži neovisnu reviziju poslovanja LS-a.

Upitan zašto ranije nije reagirao na činjenicu da Gorinšekova supruga za LS vodi knjgovodstveno-financijsko poslovanje i nije li to sukob interesa, Banac je odgovorio kako do proljeća nije bio svjestan tih činjenica.

Odbacio je Gorinšekove optužbe da je inicirao kaznenu tužbu koju je protiv Gorinšeka, kao umirovljenog generala podnijelo Državno odvjetništvo u vezi slučaja Paulina dvora.

Na svojoj konferenciji za novinare Gorinšek je rekao da po statutu LS-a strankom upravlja Predsjedništvo, a ne predsjednik, te da stranačka tijela nisu raspravljala o financijskom poslovanju. Naveo je da se obratio Nadzornom odboru stranke, jer misli da su Bančeve odluke protustatutarne, te da će Nadzorni odbor sljedeći tjedan održati sjednicu.

Iza svega se krije problem da je LS u predizbornoj kampanji imao enormno visoke troškove s obzirom na mogućnosti i da je za to odgovoran šef marketinga Zoran Dragaš, kojega je odabrao Banac mimo stranačkih tijela, rekao je.

Potvrdio je da tvrtka njegove supruge vodi financijsko poslovanje stranke, a da on kao glavni tajnik upravlja financijskim sredstvima te da su svi dokumenti na raspolaganju Nadzornom odboru, koji ih može dati na reviziju i odlučiti postoji li sukob interesa.

Za slučaj Paulina dvora Gorinšek je rekao da stoji kod svoje tvrdnje da je Banac to najavio i prije nego je Državno odvjetništvo protiv njega podiglo tužbu.

Ne osjećam se krivim za slučaj Paulina dvora, za mene je završen, rekao je.

"Oni koji su danas glasni, bili su u vrijeme rata, kad je Hrvatskoj bilo najteže u SAD-u i po Europi, samo nisu bili tamo gdje se mirisao barut", poručio je Gorinšek.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙