FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

AGROKOROVE OBVEZNICE U SLUŽBENOM TRŽIŠTU ZAGREBAČKE BURZE

ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - U Službeno tržište Zagrebačke burzedanas su uvrštene obveznice koncerna Agrokor u ukupnoj vrijednosti od230 milijuna eura, a trgovanje spomenutim obveznicama počet će danaspod burzovnom oznakom AGKR-O-074A.
ZAGREB, 24. svibnja 2004. (Hina) - U Službeno tržište Zagrebačke burze danas su uvrštene obveznice koncerna Agrokor u ukupnoj vrijednosti od 230 milijuna eura, a trgovanje spomenutim obveznicama počet će danas pod burzovnom oznakom AGKR-O-074A.

Agrokor je izdao obveznice u ukupnom iznosu 230 milijuna eura, sa dospijećem 3. travnja 2007. godine i fiksnom kamatnom stopom od 11 posto. Obveznice su uvrštene na Zagrebačkoj i Luxemburškoj burzi. Agent uvrštenja na Zagrebačku burzu je Privredna banka Zagreb.

Ugovor o uvrštenje potpisali su predsjednik Agrokor koncerna Ivica Todorić i direktor Zagrebačke burze Marinko Papuga, objavili su iz Agrokora i Zagrebačke burze.

Predsjednik Agrokora Ivica Todorić kazao je kako je zadovoljan uspješno završenim projektom koji osim za daljnji razvoj Agrokorovih kompanija zasigurno ima značajnu ulogu i za razvitak cjelokupnog hrvatskog tržišta kapitala. Tom je prilikom dodao da su pored uvrštenja na Luxemburškoj burzi, Agrokorove obveznice od danas dostupne i domaćim investitorima na Zagrebačkoj burzi.

Direktor Zagrebačke burze Marinko Papuga rekao je kako i ovo uvrštenje pored ranijih uvrštenja Jamnice, Leda i Konzuma u kotaciju Javnih dioničkih društava Zagrebačke burze jasno pokazuje Agrokorovu odlučnost na javno i transparentno financiranje koncerna i kompanija u njegovom sastavu.

Ne treba zanemariti, dodao je Papuga, činjenicu da je ovim internacionalnim izdanjem i simultanim uvrštenjem na dvije burze, luksemburšku i zagrebačku, koncern Agrokor iskazao želju za dostizanjem još viših, svim međunarodnim investitorima prihvatljivih financijskih standarda.

Ovo je dosad najveće izdanje korporativnih obveznica uvršteno na Zagrebačku burzu, a u službeno tržište, pored Agrokorovih, uvrštena su još četiri izdanja korporativnih obveznica - Bina Istra, Hypo Alpe Adria Banke, Podravke i Plive, a u paralelno tržište (niži segment) obveznice Belišća i Plave lagune.

Nakon uvrštenja Agrokorovih obveznica ukupna tržišna kapitalizacija korporativnih obveznica na Zagrebačkoj burzi dostigla je 3,6 milijardi kuna. Pribroji li se tome osam izdanja državnih ili od države garantiranih obveznica (tržišne kapitalizacije 23,2 milijardi kuna) postaje jasno zašto je Zagrebačka burza referentno tržište dugovnih vrijednosnih papira za domaće i strane investitore, ističu sa Zagrebačke burze.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙