FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Riviera Holding u I. tromjesečju ove godine poslovala s gubitkom

POREČ/ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Porečka hotelsko-turističkatvrtka Riviera Holding, čije je poslovanje, kao i mnogih drugihsličnih tvrtki sezonskog karaktera, prvo je ovogodišnje tromjesečjezavršila s gubitkom u poslovanju od 25,4 milijuna kuna, što je uodnosu na isto razdoblje prošle godine 25 posto veći gubitak.
POREČ/ZAGREB, 26. svibnja 2004. (Hina) - Porečka hotelsko-turistička tvrtka Riviera Holding, čije je poslovanje, kao i mnogih drugih sličnih tvrtki sezonskog karaktera, prvo je ovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom u poslovanju od 25,4 milijuna kuna, što je u odnosu na isto razdoblje prošle godine 25 posto veći gubitak.

Uz sezonsko obilježje poslovanja veći ovogodišnji gubitak od lanjskog iz Riviere Holdinga u izvješću o tromjesečnom poslovanju dostavljenom Varaždinskoj burzi pojašnjavaju i većim ovogodišnjim rashodima. U odnosu na lanjsko prvo tromjesečje ukupni su rashodi ove godine povećani 20,4 posto, na 31,8 milijuna kuna. Pri tome su materijalni troškovi i troškovi prodane robe porasli 21,4 posto, troškovi osoblja 10,3 posto, dok su troškovi amortizacije povećani sa prošlogodišnjih 4 tisuće kuna na ovogodišnjih 106 tisuća kuna. Za 30,4 posto, na 1,14 milijuna kuna porasli su i financijski rashodi.

Istodobno, povećanje rashoda pratilo je i blago povećanje ukupnih prihoda, za 4,7 posto, na 6,35 milijuna kuna.

Riviera Holding d.d. dostavilo je Varaždinskoj burzi i konsolidirano godišnje financijsko izvješće po kojemu je ta tvrtka prošlu poslovnu (2003.) godinu završila s neto dobiti od 50,26 milijuna kuna.

Od početka svibnja ove godine Riviera Holding je u većinskom vlasništvu Dom holdinga i SN holdinga koji zajedno imaju 78,77 posto dioničkog udjela. Ta su dva dionička društva, oba sa sjedištem u Zagrebu, naime tijekom travnja ove godine povećali svoje udjele u vlasništvu Riviere Holdinga. Dom holding je 27. travnja dovršio preuzimanje 756.187 redovnih dionica Riviere, čime je, otplativši ih prema Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP), stekao sadašnji udjel od 45,67 posto dionica. SN holding je pak 29. travnja ove godine svoj dionički udjel u Rivieri Holding povećao na 33,1 posto temeljem kupnje 365.000 redovnih dionica ili 9,99 posto udjela od ciparske tvrtke "Kvadro Hotel&Resorts Holding" koja je do tada bila u vlasničkoj strukturi te porečke tvrtke.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙