FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

LABUS S HRVATSKIM GOSPODARSTVENICIMA U HGK

ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Srbije MiroljubLabus istaknuo je na današnjem susretu s hrvatskim gospodarstvenicimau Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) kako vjeruje da će puna primjenaUgovora o slobodnoj trgovini između Hrvatske i Srbije i Crne Gore kojibi trebao stupiti na snagu početkom srpnja pridonijeti povećanjemeđusobne robne razmjene.
ZAGREB, 18. svibnja 2004. (Hina) - Potpredsjednik Vlade Srbije Miroljub Labus istaknuo je na današnjem susretu s hrvatskim gospodarstvenicima u Hrvatskoj gospodarskoj komori (HGK) kako vjeruje da će puna primjena Ugovora o slobodnoj trgovini između Hrvatske i Srbije i Crne Gore koji bi trebao stupiti na snagu početkom srpnja pridonijeti povećanje međusobne robne razmjene.

Kazao je kako su Srbiji potrebne investicije kako bi se podigla razina konkurentnosti njezinog gospodarstva te je pozvao hrvatske gospodarstvenike na ulaganja u tu zemlju. Naglasio je pritom kako je nužno da Srbija osigura uvjete za strane investicije, kao i da se uklone administrativne barijere za strane investitore.

"Odnosi između Hrvatske i Srbije od velikog su značaja za srednju i jugoistočnu Europu", kazao je Labus ocjenjujući kako "stabilnost u jugoistočnoj Europi ovisi o osovini Zagreb-Beograd".

Svoj jutrošnji susret sa hrvatskim premijerom Ivom Sanaderom ocijenio je sastankom koji će pridonijeti poboljšanju odnosa dviju zemalja.

Govoreći o smjernicama srbijanske Vlade Labus je kao prioritete izdvojio suradnju sa susjedima, reforme u zemlji i integraciju u europske tokove. Želja nam je, kazao je, razvijati moderni tržišni sustav.

Predstavnici vodećih hrvatskih tvrtki zainteresirani su za ulaganja na tržištu Srbije, rečeno je na sastanku.

Tako je starija izvršna potpredsjednica koncerna Agrokor za strategijske poslove Ljerka Puljić podsjetila kako je Agrokor kompanija koja je probila led što se tiče ulaganja na spomenuto tržište i to kupnjom tvrtke Frikom. Dodala je kako je Agrokor zainteresiran za daljnje širenje na to tržište i to na području industrije hrane te maloprodaje.

Iskorak na tržište Srbije najavio je predsjednik Uprave Getroa Vjekoslav Gucić.

Robna razmjena između Hrvatske i Srbije i Crne Gore u prva tri mjeseca ove godine iznosila je 71,4 milijuna američkih dolara, što je 48,6 posto više nego u istom lanjskom razdoblju. Pritom je Hrvatska u Srbiju i Crnu Goru izvezla roba za 50,4 milijuna dolara ili 44,5 posto više, a uvezla za 20,9 milijuna dolara ili 59,5 posto više.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙