FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: VOJVOĐANSKI HRVATI POZIVAJU HRVATSKE GOSPODARSTVENIKE DA SE UKLJUČE U PRIVATIZACIJU

ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Vojvođanski Hrvati žele se uključitiu privatizaciju tamošnjih poljoprivredno-industrijskih kombinata kakobi izbjegli sudbinu pukih najamnih radnika u poljoprivredi pa pozivajuhrvatske gospodarstvenike da slijede primjer tvrtki Lura i Agrokor iuključe se u proces privatizacije u Srbiji i Crnoj Gori, bilježi Radioslobodna Europa.
ZAGREB, 28. svibnja 2004. (Hina) - Vojvođanski Hrvati žele se uključiti u privatizaciju tamošnjih poljoprivredno-industrijskih kombinata kako bi izbjegli sudbinu pukih najamnih radnika u poljoprivredi pa pozivaju hrvatske gospodarstvenike da slijede primjer tvrtki Lura i Agrokor i uključe se u proces privatizacije u Srbiji i Crnoj Gori, bilježi Radio slobodna Europa.

Budući da vojvođanski Hrvati bez pomoći matične države neće moći ozbiljnije sudjelovati u privatizaciji vojvođanskih kombinata i prodaji zemljišta, predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Petar Kuntić inicirao je razgovore s predstavnicima gospodarstvenika i političarima iz Vukovarsko-srijemske županije kako bi potaknuo zanimanje za sudjelovanje u tom procesu.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer ističe da se njegova županija u proteklih nekoliko godina pokušavala otvoriti prema okolnom prostoru: "Svoj interes vidimo i u davanju određenih inicijativa za gospodarskom, kulturnom, sportskom i svakom drugom suradnjom s Vojvodinom, a posebno s mjestima gdje žive Hrvati", napominje on, ističući u tom kontekstu "kvalitetnu suradnju sa Skupštinom općine Subotica" i s predstavnicima Hrvata.

Tim je povodom u Vukovaru nedavno održan i sastanak na kojem su sudjelovali svi značajniji gospodarstvenici s istoka Hrvatske, što prema riječima župana Šefera svjedoči o njihovoj zainteresiranosti da se uključe u proces privatizacije i u otkup zemljišta u Vojvodini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙