FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bolski Zlatni rat u I. tromjesečju 2004. poslovao s manjim gubitak nego lani

BOL/ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Hotelijerska tvrtka Zlatni ratiz Bola na otoku Braču, koja kao i mnoge druge slične tvrtke glavninuposlovanja obavlja sezonski, odnosno tijekom ljetnih mjeseci, prvo jeovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom od 5,15 milijuna kuna, štoje u odnosu na isto lanjsko razdoblje značajno manji gubitak, za 57,3posto.
BOL/ZAGREB, 19. svibnja 2004. (Hina) - Hotelijerska tvrtka Zlatni rat iz Bola na otoku Braču, koja kao i mnoge druge slične tvrtke glavninu poslovanja obavlja sezonski, odnosno tijekom ljetnih mjeseci, prvo je ovogodišnje tromjesečje završila s gubitkom od 5,15 milijuna kuna, što je u odnosu na isto lanjsko razdoblje značajno manji gubitak, za 57,3 posto.

Ukupni su prihodi Zlatnog rata, po podacima o tromjesečnom financijskom poslovanju dostavljenim Varaždinskoj burzi, iznosili 603 tisuće kuna i za 8,8 posto su veći nego u prvom lanjskom tromjesečju. Pri tome su se prihodi od prodaje u inozemstvu povećani sa lanjskih 17 tisuća na ovogodišnjih 313 tisuća kuna.

Istodobno su za 24,7 posto povećani i materijalni troškovi i troškovi prodane robe, na 1,13 milijuna kuna, a za 21,4 posto rasli su i troškovi amortizacije.

Ukupni su pak rashodi Zlatnog rata u prva tri mjeseca ove godine smanjeni 52,7 posto, na 6 milijuna kuna.

Zlatni rat osnovan je 1948. godine, od kada je i glavni pokretač razvoja turizma u Bolu. Zapošljava 148 stalnih radnika. U tri hotela (Elaphusa, Borak i Bonaca), koji su smješteni neposredno uz poznatu plažu Zlatni rat (zaštitni znak Bola i tvrtke), ima više od 1.350 kreveta, na kojima se prosječno godišnje ostvari 150 tisuća noćenja. Gostima nude i sportske sadržaje, među kojima posebno mjesto zauzima Tenis centar sa 20 terena i centralnim stadionom, gdje se turniri održavaju tijekom cijele godine. Slijedom toga nešto popunjenosti ta hotelska kuća bilježi i izvan ljetnih mjeseci. Glavnina poslovanja ipak se odvija ljeti, a gotovo 90 posto prodaje ta tvrtka ostvaruje na inozemnom tržištu (zapadna Europa), čemu je pridonijelo i otvaranje Zračne luke Brač 1993., čiji je većinski vlasnik također Zlatni rat.

Većinski vlasnik Zlatnog bola, sa 66,08 posto udjela je tvrtka Lucidus iz Zagreba, Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) ima 0,99 posto dionica, dok je ostali udjel podijeljen na više od 1.800 malih dioničara.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙