FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"ĐURO ĐAKOVIĆ MONTAŽA" STABILIZIRALA POSLOVANJE

SLAVONSKI BROD, 31. svibnja 2004. (Hina) - "Đuro Đaković Montaža"stabilizirala je poslovanje nakon velikog udara koji je doživjela zbogstečaja svog njemačkog partnera - tvrtke Babckok, te je prošluposlovnu godinu završila s neto dobiti 3,7 milijuna kuna, za razlikuod 2002. kada je zabilježen neto gubitak od 20,3 milijuna kuna.
SLAVONSKI BROD, 31. svibnja 2004. (Hina) - "Đuro Đaković Montaža" stabilizirala je poslovanje nakon velikog udara koji je doživjela zbog stečaja svog njemačkog partnera - tvrtke Babckok, te je prošlu poslovnu godinu završila s neto dobiti 3,7 milijuna kuna, za razliku od 2002. kada je zabilježen neto gubitak od 20,3 milijuna kuna.

Ukupni su prihodi Montaže, tvrtke iz sastava Đuro Đaković Holdinga, u 2003. porasli 4,5 posto, na 314,3 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi smanjeni za 3,1 posto, na 310,5 milijuna kuna lani, podaci su iz izvješća o poslovanju dostavljenim Varaždinskoj burzi.

Direktor "Montaže" Darko Katić na konferenciji za novinare istaknuo je kako je pozitivnom poslovnom rezultatu posebno pridonio ponovno uspostavljeni stabilni plasman usluga na njemačkom i tuniskom tržištu, kao i puno zauzeće kapaciteta na domaćem tržištu, ponajviše u mostogradnji.

U prošloj godini tvrtka je bila izvozno orijentirana na europska tržišta, gdje je odrađeno 54 posto efektivnih sati, a trend izvoza u europske zemlje nastojat će se održati i u ovoj godini, rekao je Katić. Priznaje, međutim, da ih zabrinjava konkurencija novih deset članica Europske unije.

Posebnu 'opasnost' predstavljaju Poljaci koji dolaze s nižim cijenama. Njihova domicilna cijena rada je gotovo upola niža nego kod nas, a pokušat će se ubaciti na za Montažu atraktivno njemačko tržište koje bi u idućih šest-sedam godina trebalo nositi gotovo polovicu ukupnog plasmana usluga slavonskobrodske tvrtke.

Na konferenciji za novinare Katić je još jednom istaknuo da radovi na gradnji mosta Gacka, na autocesti Zagreb - Split, povjereni "Montaži", teku po planu.

Mi ćemo svoje rokove ostvariti i kod nas neće biti problema, ustvrdio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙