FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HŽ: uskoro isplata dugova Đuri Đakoviću

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Dug Hrvatskih željeznica (HŽ)holdingu Đuro Đaković za isporučene vagone, u iznosu od 70 milijunakuna, trebao bi biti podmiren nakon što Nadzorni odbor HŽ-a sljedećegatjedna, kako se očekuje, prihvati HŽ-ov reducirani poslovni plan ukojemu je predviđen novac za plaćanje svih ugovorenih poslova, kaže seu priopćenju HŽ-a s današnjeg sastanka uprava dvaju poduzeća.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Dug Hrvatskih željeznica (HŽ) holdingu Đuro Đaković za isporučene vagone, u iznosu od 70 milijuna kuna, trebao bi biti podmiren nakon što Nadzorni odbor HŽ-a sljedećega tjedna, kako se očekuje, prihvati HŽ-ov reducirani poslovni plan u kojemu je predviđen novac za plaćanje svih ugovorenih poslova, kaže se u priopćenju HŽ-a s današnjeg sastanka uprava dvaju poduzeća.

Što se tiče daljnjih planova, HŽ-ovi predstavnici izrazili su potrebu da se potpišu novi ugovori za rekonstrukciju i izgradnju 300 vagona u 2005. godini. Ti ugovori, stoji u priopćenju, moći će biti sklopljeni krajem ove godine kada je u planu izrada dugoročnog poslovnog plana HŽ-a.

Predstavnici Đure Đakovića istaknuli su da specijalizirana tvrtka unutar Holdinga koja se bavi izgradnjom i rekonstrukcijom vagona, 30 posto poslovnog plana temelji na izgradnji teretnih vagona za HŽ, a osim toga, na temelju planirane izgradnje teretnih vagona Đaković je investirao 20 milijuna kuna.

Na osnovi starog poslovnog plana HŽ-a za razdoblje 2004 - 2008. državne željeznice namjeravale su nabaviti ili rekonstruirati ukupno 1.620 teretnih vagona, kaže se u priopćenju. Po podacima HŽ-a, dosad je s holdingom Đuro Đaković potpisano pet ugovora o isporuci 652 rekonstruiranih ili novih vagona. Od toga je Đaković isporučio njih 357, a do svibnja 2005. planira se isporuka daljnjih 295 novih teretnih vagona.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙