FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: RAU UPOZORAVA NA OPREZ PRI DAVANJU OBEĆANJA O SLJEDEĆIM CIKLUSIMA PROŠIRENJA EU-A

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - "Moram reći da treba biti vrlooprezan u davanju obećanja jer je nedavni prijem deset novih članicaveliki izazov i teret za koji ne znam hoće li proći bez teškoća",prenosi Deutsche Welle osvrt njemačkog predsjednika u odlaskuJohannesa Raua na nade "nekih zemalja" da će pristupiti EU-u već nakon2007. g.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - "Moram reći da treba biti vrlo oprezan u davanju obećanja jer je nedavni prijem deset novih članica veliki izazov i teret za koji ne znam hoće li proći bez teškoća", prenosi Deutsche Welle osvrt njemačkog predsjednika u odlasku Johannesa Raua na nade "nekih zemalja" da će pristupiti EU-u već nakon 2007. g.

"One zemlje koje još uvijek nisu članice EU-a - pri tome mislim na Bugarsku, Rumunjsku i Hrvatsku - sigurno misle da nije pravedno što još nisu punopravne članice EU-a", primjećuje Rau.

Skrećući pozornost na veliki izazov i "teret" proširenja EU-a, njemački predsjednik na odlasku upozorava da nadu da bi još deset novih članica uskoro moglo pristupiti Uniji smatra iluzornom "tako da samo oni s najbolje ispunjenim uvjetima koje pred njih stavlja EU mogu računati na prijem", prenosi Deutsche Welle njegove riječi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙