FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: EU UVODI MJERU ODGODE PRIJEMA ZA ZEMLJE-KANDIDATE KOJE NE ZADOVOLJE UVJETE

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Europska unija priprema uvođenjestrožih mjera nadzora za zemlje koje se nadaju članstvu a prve zemljena kojima bi trebao biti iskušan novi model bit će Bugarska, Rumunjskaali i Hrvatska, objavljuje BBC.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Europska unija priprema uvođenje strožih mjera nadzora za zemlje koje se nadaju članstvu a prve zemlje na kojima bi trebao biti iskušan novi model bit će Bugarska, Rumunjska ali i Hrvatska, objavljuje BBC.

Već prilikom proteklog vala proširenja EU je primijenio mehanizam striktnog nadzora ali on nije predviđao i odgodu ulaska u EU, naglašava postaja.

Iako još uvijek nisu poznati detalji novih mjera, BBC saznaje kako je riječ upravo o mogućnosti odgode prijema novih članica sve dok ne zadovolje sve postavljene uvjete. To znači da bi unatoč nadanjima prijem Bugarske i Rumunjske u Uniju mogao biti odgođen na neko vrijeme. Istodobno bi ovaj mehanizam mogao predstavljati presedan i za Tursku i Hrvatsku", dodaje postaja.

Sve više europskih čelnika poručuje da se treba manje koncentrirati na obećanja na papiru, a više na stvarnu primjenu odnosno reforme na terenu, a razlozi za to vjerojatno leže u činjenici da su zemlje poput Bugarske, Rumunjske ili Turske puno problematičnije od zemalja koje su upravo primljene.

No, bude li taj mehanizam prihvaćen u slučaju Rumunjske i Buarske, vrlo je vjerojatno da će biti primijenjen i u slučaju Hrvatske, naglašava BBC.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙