FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PRIVATNI SEKTOR MOŽE RIJEŠITI PROBLEM SIROMAŠTVA U REGIJI

SARAJEVO,22. svibnja 2004.(Hina) - Nizozemska će kao zemljapredsjedatelj konstitutivne skupine Međunarodnog monetarnog fonda(MMF) i Svjetske banke (WB), čiji je član i Hrvatska, organiziratiposebnu konferenciju o investiranju u zemljama jugoistoka Europe,najavila je u subotu nizozemska ministrica za razvoj Anna Van Arden.
SARAJEVO,22. svibnja 2004.(Hina) - Nizozemska će kao zemlja predsjedatelj konstitutivne skupine Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke (WB), čiji je član i Hrvatska, organizirati posebnu konferenciju o investiranju u zemljama jugoistoka Europe, najavila je u subotu nizozemska ministrica za razvoj Anna Van Arden.

Na konferenciji za novinstvo održanoj po završetku sastanka konstitutivne skupine koja je zasjedala u Sarajevu, Van Arden je kazala kako je siromaštvo definitivno problem koji nastavlja opterećivati zemlje ove regije a nove investicije iz privatnog sektora najbolji su način njegova rješavanja.

Konferencija o investiranju trebala bi se održati u Roterdamu 25. listopada ove godine.

Izvršni direktor Svjetske banke za regiju Adrianus Melkert istaknuo je kako WB također želi vidjeti jačanje privatnog sektora u svim zemljama ove regije.

Sastanak konstitutivne skupine održan u Sarajevu redoviti je sastanak takve vrste, a na njemu predstavnici ministarstava financija i centralnih banaka razmatraju opća pitanja vezana za gospodarsko stanje i područje financija.

Hrvatsku je na sarajevskom sastanku predstavljao viceguverner Narodne banke Adolf Matejka dok je u ime Ministarstva financija sudjelovala Vlasta Hamer.

Uz Hrvatsku su u konstitutivnoj skupini WB i MMF-a i druge manje zemlje koje nemaju izravne predstavnike u ovim institucijama - Armenija, Bugarska, BiH, Cipar, Gruzija, Izrael, Makedonija, Moldavija, Nizozemska, Rumunjska i Ukrajina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙