FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SVJETSKA BANKA RADI NA NOVOJ STRATEGIJI ZA SREDNJE BOGATE ZEMLJE

WASHINGTON, 18. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska banka planirapovećati potporu razvoju srednje bogatih država kako bi ohrabrilaprivatni sektor da više investira, stoji u internom bančinom izvješćuu kojem se ocrtava nova strategija većeg financiranja tih država.
WASHINGTON, 18. svibnja 2004. (Hina/Reuters) - Svjetska banka planira povećati potporu razvoju srednje bogatih država kako bi ohrabrila privatni sektor da više investira, stoji u internom bančinom izvješću u kojem se ocrtava nova strategija većeg financiranja tih država.

U tom izvješću se ističe da se želi postići povećanje učinkovitosti razvoja u zemljama sa srednjim dohotkom, koje kao skupina rastu po dva puta bržoj stopi od razvijenih država. To izvješće još mora raspraviti upravni odbor Banke.

Uloga globalnih institucija poput Svjetske banke u srednje bogatim zemljama kao što su Brazil, Kina, Indija i Rusija, već je dugo predmetom rasprava. Neki analitičari tvrde da su te zemlje dosegnule stupanj razvitka koji više ne traži financijsku i drugu pomoć od institucija kao što je Svjetska banka.

No, drugi kažu da su te zemlje još suočene s velikim razvojnim izazovima, da u njima živi 80 posto svih stanovnika država u razvoju, te 70 posto siromašnih, koji žive s jednim dolarom dnevno ili manje.

"Naš temeljni cilj je poboljšanje i povećanje učinkovitosti razvoja u tim zemljama", stoji u tome izvješću.

Nova strategija trebala bi "ponovno uspostaviti banku kao partnera po izboru" u razvoju znanja i financiranju srednje bogatih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙