FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac u Varaždinu s izaslanstvom Svjetske banke

VARAŽDIN, 20. svibnja 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja išporta Dragan Primorac s izaslanstvom Svjetske banke, koja se ufinanciranje hrvatskog školstva uključila darovnicom od 800.000dolara, posjetio je danas Varaždin, grad koji se ističe izdvajanjem zaškolstva.
VARAŽDIN, 20. svibnja 2004. (Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac s izaslanstvom Svjetske banke, koja se u financiranje hrvatskog školstva uključila darovnicom od 800.000 dolara, posjetio je danas Varaždin, grad koji se ističe izdvajanjem za školstva.

Ministar Primorac je za mjesto koje će posjetiti izaslanstvo Svjetske banke, koja je prihvatila darovnicu japanske vlade od 800.000 dolara, izabrao Varaždin, jer se u 14 godina, kako je rekao, dokazao u sustavu školstva i kvalitetom i izdvajanjima, ulažući najviše iznad potrebnog minimalnog standarda.

"Sustav osnovnog, srednjeg i visokog školstva dugo je čekao na promjene i Ministarstvo je nakon prva četiri mjeseca odlučilo početi akciju. Pokrenuti su projekti izradbe nacionalnih kataloga znanja, kapitalnih ulaganja i usavršavanja nastavnika. To su tri osnovna preduvjeta za kvalitetnu reformu hrvatskoga školskog sustava od predškolskog do visokoškolskog", rekao je ministar nakon razgovora sa županom Zvonimirom Sabatijem i gradonačelnikom Ivanom Čehokom te posjeta Drugoj osnovnoj školi.

Kako je rekao, u Varaždinu bi se nakon izgradnje još jedne škole i uspostave nove mreže osnovnih škola za nekoliko godina mogla uvesti samo jedna smjena. Jednosmjenski je rad povoljniji i za djecu i za roditelje i prihvaćen je u europskim zemljama, dodao je.

Govoreći o promjenama u hrvatskom školstvu, Primorac je istaknuo kako bi želio rasteretiti djecu i od preopširna programa i od veličine torba. Stalnim usavršavanjem treba vratiti dostojanstvo nastavnicima koji su temelj obrazovnog sustava, rekao je Primorac, najavivši da će u tomu glavnu ulogu imati Zavod za školstvo.

Ministar Primorac je, govoreći o uvođenju državne mature, dodao: "Nećemo srljati, no za osam mjeseci počet ćemo s pokusnim školama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙