FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

sabor: selem primio izaslanstvo misije svjetske banke

ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - redsjednik saborskog Odbora zaobrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem primio je danas u radniposjet izaslanstvo Misije Svjetske banke predvođeno Pasiem Sahlbergom,s kojim je razgovarao o prioritetima hrvatske obrazovne politike tepoteškoćama i potrebama sustava obrazovanja, priopćeno je iz Odbora.
ZAGREB, 21. svibnja 2004. (Hina) - redsjednik saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu Petar Selem primio je danas u radni posjet izaslanstvo Misije Svjetske banke predvođeno Pasiem Sahlbergom, s kojim je razgovarao o prioritetima hrvatske obrazovne politike te poteškoćama i potrebama sustava obrazovanja, priopćeno je iz Odbora.

Selem je predstavnike Misije izvijestio da Hrvatskoj predstoji obrazovna reforma, u kojoj je pomoć Svjetske banke dobrodošla.

Najavio je da će Sabor i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa učiniti sve kako bi hrvatski obrazovni sustav približili europskim standardima.

"Reforma obrazovanja treba nadići uske stranačke interese i koncepte, ali je itekako značajno provesti široku javnu raspravu, te konzultirati stručnjake, kako bi se došlo do najkvalitetnijih rješenja", ocijenio je Selem, dodajući da rasprave Odbora o toj temi nadilaze parlamentarnu i kreću prema široj kulturološkoj razini.

Sahlberg se složio da se važne odluke obrazovne reforme ne mogu donositi u kabinetima, bez rasprave u javnosti i konzultacije stručnjaka, te da se hrvatsko školstvo ne može integrirati u europsko bez velikog promišljanja i uvažavanja različitih mišljenja.

Selem je goste izvijestio i o konceptu budućeg Nacionalnog ispitnog centra koji bi bio povezan s međunarodnim sustavima za priznavanje školskih kvalifikacija, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙