FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Pazinu otvoren Trgovački sud

PAZIN, 20. prosinca 2005. (Hina) - U Pazinu je danas otvoren Trgovačkisud koji će iz Sudskog registra Trgovačkog suda u Rijeci od ukupno19.313 preuzeti 9045 ili gotovo polovicu registriranih trgovačkihdruštava.
PAZIN, 20. prosinca 2005. (Hina) - U Pazinu je danas otvoren Trgovački sud koji će iz Sudskog registra Trgovačkog suda u Rijeci od ukupno 19.313 preuzeti 9045 ili gotovo polovicu registriranih trgovačkih društava.

Time će Trgovački sud u Pazinu postati četvrti Sudski registar po veličini u Hrvatskoj, istaknula je na prigodnoj svečanosti ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt otvarajući Trgovački sud.

Naglasivši kako je "više od 50 posto predmeta s Trgovačkoga suda u Rijeci prešlo u nadležnost Trgovačkog suda u Pazinu", ocijenila je kako će otvorenje pazinskoga Trgovačkog suda "postati pravim krvotok razvoja gospodarstva u Istri".

Ministrica pravosuđa kazala je kako će "reforma pravosuđa u nekim hrvatskim krajevima značiti racionalizaciju, a u nekima će se , kao i u Istri, otvarati novi sudovi".

Podsjetila je kako se istarski obrazac digitalizacije zemljišnih knjiga primjenjuje u cijeloj Hrvatskoj te da potkraj iduće godine ne će biti zaostataka u rješavanju zemljišno-knjižnih predmeta.

"Sve gruntovnice će biti potpuno informatizirane, a svi zemljišnoknjižni podatci bit će pristupačni na Internetu, što će biti još jedan poticaj hrvatskim građanima, ali i poduzetništvu i gospodarstvu u cijeloj zemlji", rekla je ministrica Škare-Ožbolt.

Najavila je da se u početku iduće godine uvodi elektronička dostava na trgovačkim sudovima kako bi se "ubrzalo suđenje i predmeti rješavali u razumnu roku".

Predsjednik Trgovačkog suda u Pazinu Robert Fabris podsjetio je da je odluka o osnivanju tog suda donesena 1997., a Ministarstvo pravosuđa je u nj uložilo 1,7 milijuna kuna.

Istarski župan Ivan Jakovčić kazao je kako istarsko gospodarstvo nije moglo dobiti ljepši božićni dar od pazinskog suda, dodavši kako će on sigurno postati jednom od ključnih ustanova u Istri.

Napomenuo je kako "i to pokazuje da se projekti mogu provoditi kad surađuju državne, područne i gradske vlasti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙