FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZU HRV na predsjedništvu o svom radu u 15 godina

ZAGREB, 4. prosinca 2005. (Hina) - Zajednica udruga Hrvatski ratniveterani Domovinskog rata (ZU HRV) održala je danas sjednicupredsjedništva na kojoj je predsjednik Zajednice dr. Ivan Prodanpodnio izvješće o dosadašnjem 15-godišnjem radu, posebno istaknuvšibrigu o braniteljima i njihovoj resocijalizaciji, priopćeno je izZajednice udruga hrvatskih ratnih veterana Zagreb.
ZAGREB, 4. prosinca 2005. (Hina) - Zajednica udruga Hrvatski ratni veterani Domovinskog rata (ZU HRV) održala je danas sjednicu predsjedništva na kojoj je predsjednik Zajednice dr. Ivan Prodan podnio izvješće o dosadašnjem 15-godišnjem radu, posebno istaknuvši brigu o braniteljima i njihovoj resocijalizaciji, priopćeno je iz Zajednice udruga hrvatskih ratnih veterana Zagreb.

Istaknuo je također zalaganje za jačanje imovinske, zdravstvene i socijalne zaštite svih osoba u NOR-u i NOP-u Hrvatske, a koji su se borili za Hrvatsku, kaže se u priopćenju.

Posebno mjesto u svom izlaganju posvetio je angažiranosti Zajednice udruga od 1990. na međunarodnom planu, osobito nakon njezina ulaska u Svjetsku federaciju veterana u Parizu.

U priopćenju se kaže da se general bojnik u mirovini dr. Ivan Prodan posebno emotivno osvrnuo na osnivanje Udruge HRV u prostorijama Skupštine grada Zagreba u Ćirilometodskoj ulici, kao prve udruge uoči Domovinskog rata i u samom ratu. Tada je imala 1458 članova, među kojima su bili pok. predsjednik dr. Franjo Tuđman, gen. Janko Bobetko, kao i današnji predsjednik Stjepan Mesić, kaže se u priopćenju.

Napominje se također da je udruga registrirana 21. studenog 1990.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙