FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruga zaštitarske djelatnosti spremna pregovarati o realnoj cijeni rada

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Udruga zaštitarske djelatnostiHrvatske udruge poslodavaca spremna je pregovarati sa sindikatima oKolektivnom ugovoru (KU), ali pristat će samo na realnu cijenu rada,koju će njezine članice moći plaćati, rečeno je na današnjojkonferenciji za novinare te udruge.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Udruga zaštitarske djelatnosti Hrvatske udruge poslodavaca spremna je pregovarati sa sindikatima o Kolektivnom ugovoru (KU), ali pristat će samo na realnu cijenu rada, koju će njezine članice moći plaćati, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare te udruge.

Predsjednik udruge Nedjeljko Grabić smatra da trenutno realna cijena rada iznosi 30 kuna po satu, tako da se prosječna plaća u zaštitarstvu kreće između 2.500 i 2.600 kuna.

Na više od toga udruga ne može pristati, ustvrdio je Grabić ocjenivši "nerealno visokom" plaću od 3.400 kuna, koju je svojim KU-om zajamčila tvrtka Sokol Marić.

KU-om potpisanim u srpnju Sokol Marić je zajamčio najnižu osnovnu plaću od 2.900 kuna za čuvarske poslove te 3.400 kuna za zaštitarske poslove. Vlasnik tvrtke Zlatko Marić pritom je obećao da do kraja iduće godine najniža plaća u tvrtki neće biti ispod 4.000 kuna.

Udruga zaštitarske djelatnosti trenutno okuplja 28 poduzeća s ukupno više od 4.000 zaposlenih, a njezine su članice sve veće zaštitarske tvrtke osim Sokol Marića, rečeno je na konferenciji.

Procjenjuje se da u Hrvatskoj ima oko 12.000 zaštitara i čak 180 tvrtki, no to su većinom male tvrtke s nekolicinom zaposlenih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙