FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Krapina: Šeks otvorio, kardinal Bozanić blagoslovio novu zgradu gradske uprave

KRAPINA, 6. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks otvorio je danas u povodu proslave Dana grada i blagdanaSvetog Nikole, zaštitnika Krapine i krapinske župe, novouređeneprostore gradske uprave.
KRAPINA, 6. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks otvorio je danas u povodu proslave Dana grada i blagdana Svetog Nikole, zaštitnika Krapine i krapinske župe, novouređene prostore gradske uprave.

Gradska uprava smještena je u zgradi negdašnjeg magistrata u kojoj su se sjednice Hrvatskog sabora nekoć održavale u slavnom i povijesnom hrvatskom gradu Krapini, podsjetio je Šeks.

Po njegovim riječima sljedeće godine očekuju nas teški pregovori za ulazak u ravopravno članstvo s europskim zemljama.

Predsjednik Sabora svečano je otvorio i Ulicu dr. Franje Tuđmana i spomen-ploču prvomu hrvatskom predsjedniku, napomenuvši da Tuđman zasigurno zaslužuje da u Krapini ima svoju ulicu.

Misu u župnoj crkvi sv. Nikole predvodio je kardinal Josip Bozanić.

"Nalazimo se u došašću, vremenu koje nas priprema za božićno slavlje, kad nam vjera govori da nas Bog nije napustio, već se spustio k nama", kazao je zagrebački nadbiskup.

Bozanić je naglasio da je veličina sv. Nikole, iako je živio na prijelazu iz trećeg u četvrto stoljeće, a uvelike ga slavimo i danas, u tome što je imao veliko srce i osjećaj za potrebite.

"Kršćanin je onaj koji zna povezati ljubav prema Bogu i ljubav prema ljudima. Sjetimo se riječi blagopokojnog pape Ivana Pavla II. koji je prije dvije godine mladima u Rijeci kazao da u životu nije važno ono što imaš, nego što jesi", rekao je u svojoj propovijedi Bozanić, koji je blagoslovio i novouređenu zgradu gradske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙