FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ogranci Fataha predali zajedničke izborne liste

RAMALLAH, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Suparnički ograncivladajućega palestinskoga pokreta Fataha predali su u srijeduzajedničke liste za parlamentarne izbore što će se održati idućimjesec, ne bi li tako prekinuli štetan raskol, objavili su palestinskidužnosnici.
RAMALLAH, 28. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Suparnički ogranci vladajućega palestinskoga pokreta Fataha predali su u srijedu zajedničke liste za parlamentarne izbore što će se održati idući mjesec, ne bi li tako prekinuli štetan raskol, objavili su palestinski dužnosnici.

"Registriramo novu ujedinjenu listu Fataha", rekao je Sameeh Abdel Fattah, viši savjetnik palestinskoga predsjednika Mahmuda Abasa u uredu izbornoga povjerenstva u Ramallahu.

Vođa palestinske intifade Marwan Bargouthi, koji je u izraelskom zatvoru, nositelj je liste koje su predstavnici sukobljenih frakcija predali središnjem palestinskom izbornom povjerenstvu.

Većina kandidata mladi su čelnici Fataha cijenjeni među Palestincima i oni bi mogli pomoći da Fatah na izborima pobijedi sve popularniji Hamas.

"Jedinstvo znači da su gotove napetosti i unutrašnje borbe. Dvije su liste pristale objediniti se i prekinuti sukob", rekao je Fattah.

Gerilska skupina Hamas prvi se put kandidirala na palestinskim parlamentarnim izborima, a očekuje se da će biti snažan izazivač Fatahu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙