FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana: izborna pobjeda Hamasa dovela bi u pitanje pomoć EU-a

TEL AVIV, 18. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija (EU),najveći donator palestinskih vlasti, mogla bi smanjiti pomoć pobijedili islamistički pokret Hamas na parlamentarnim izborima idućegamjeseca, izjavio je u nedjelju povjerenik EU-a za vanjsku i sigurnosnupolitiku Javier Solana.
TEL AVIV, 18. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija (EU), najveći donator palestinskih vlasti, mogla bi smanjiti pomoć pobijedi li islamistički pokret Hamas na parlamentarnim izborima idućega mjeseca, izjavio je u nedjelju povjerenik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana.

Hamas, koji se zakleo uništiti Izrael i pokrenuo kampanju samoubilačkih napada protiv izraelskih ciljeva, prvi je put kandidirao svoje predstavnike za izbore 25. siječnja. Očekuje se da će postići dobar uspjeh u odnosu na frakcionirani pokret Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa.

"Teško je očekivati da nam stranke koje ne osuđuju nasilje i u tome ustraju budu partneri u budućnosti", rekao je Solana novinarima u Tel Avivu.

Palestinski ministar Saeb Erekat ocijenio je Solaninu izjavu "neprihvatljivom" jer predstavlja "izravno miješanje u naše unutarnje stvari". "Gospodin Solana i drugi morali bi poštivati volju palestinskog naroda", naglasio je Erekat.

EU je Palestinskoj samoupravi u 2005. godini donirala 340 milijuna dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙