FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael će zabraniti Palestincima glasovanje u istočnom Jeruzalemu

ZAGREB/JERUZALEM, 21. prosinca 2005. (Hina) - Izrael će Palestincimaiz istočnog Jeruzalema zabraniti sudjelovanje na palestinskimparlamentarnim izborima 25. siječnja, rekao je u srijedu visokiizraelski dužnosnik.
ZAGREB/JERUZALEM, 21. prosinca 2005. (Hina) - Izrael će Palestincima iz istočnog Jeruzalema zabraniti sudjelovanje na palestinskim parlamentarnim izborima 25. siječnja, rekao je u srijedu visoki izraelski dužnosnik.

"Nećemo dopustiti otvaranje birališta u Jeruzalemu za palestinske izbore", rekao je visoki dužnosnik za AFP tražeći da ostane neimenovan.

"Prije smo Palestincima dopuštali odlazak na birališta, no ovaj put neće biti tako" u istočnom Jeruzalemu, dodao je.

Izraelski dnevnik Haaretz piše da Izrael neće dopustiti glasovanje u istočnom Jeruzalemu jer su među kandidatima pripadnici Hamasa, prenosi Associated Press. Izrael se protivi sudjelovanju Hamasa na izborima ističući kako se militantnoj skupini ne bi smjelo dopustiti sudjelovanje na izborima dok god je naoružana.

Izrael je o toj odluci obavijestio promatrače Europske unije.

Izraelski dužnosnici, navodi Haaretz, vjeruju da bi palestinski vođa Mahmud Abas mogao iskoristiti izraelsko stajalište o glasovanju u Jeruzalemu kao ispriku za odgodu parlamentarnih izbora. Abas je pod pritiskom članova svojeg pokreta Fatah da odgodi izbore jer se boje da bi ih Hamas mogao pobijediti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙