FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dvoje ranjenih u vatrenome okršaju oko sjedišta Fataha

GAZA, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Najmanje su dvije osobe ranjene upucnjavi što je u srijedu izbila oko sjedišta vladajuće stranke Fatahau Gazi kad su maskirani naoružani napadači zauzeli zgradu u znakprosvjeda protiv odluke palestinskoga predsjednika da sam imenujeljude na svojoj izbornoj listi umjesto da poštuje rezultatepredizbora.
GAZA, 14. prosinca 2005. (Hina/AP) - Najmanje su dvije osobe ranjene u pucnjavi što je u srijedu izbila oko sjedišta vladajuće stranke Fataha u Gazi kad su maskirani naoružani napadači zauzeli zgradu u znak prosvjeda protiv odluke palestinskoga predsjednika da sam imenuje ljude na svojoj izbornoj listi umjesto da poštuje rezultate predizbora.

Prema izjavama očevidaca, ranjenike su odvezla vozila hitne pomoći.

Uzrok okršaja leži u unutrašnjim sukobima u Fatahu uoči palestinskih parlamentarnih izbora zakazanih za 25. siječnja.

Predsjednik Mahmud Abas održao je predizbore na Zapadnoj obali i u pojasu Gaze kako bi odlučio tko će njegovu stranku predstavljati na izborima. No zbog nasilja, paljenja glasačkih kutija i sličnih ispada, u nekim je područjima, među ostalima i u cijeloj Gazi, poništio rezultate predizbora i najavio da će za ta područja on imenovati kandidate.

Naoružani napadači koji su u srijedu upali u sjedište Fataha i zauzeli položaje na krovu, balkonima i oko zgrade, prosvjedovali su protiv takva imenovanja i zahtijevali da se poštuju rezultati predizbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙