FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski premijer potvrdio da se neće kandidirati na izborima

RAMALLAH, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - Palestinski premijer AhmedKorei u subotu je potvrdio da se neće kandidirati na parlamentarnimizborima, navodeći kao razlog izraelsku prijetnju da će glasovanje uistočnom Jeruzalemu biti zabranjeno.
RAMALLAH, 24. prosinca 2005. (Hina/AP) - Palestinski premijer Ahmed Korei u subotu je potvrdio da se neće kandidirati na parlamentarnim izborima, navodeći kao razlog izraelsku prijetnju da će glasovanje u istočnom Jeruzalemu biti zabranjeno.

Korei je također rekao da bi izbori trebali biti odgođeni radi pitanja Jeruzalema. "To je glavno pitanje. Ne smijemo ići na izbore bez Jeruzalema", rekao je Korei.

Izrael je zaprijetio da će zabraniti izbore u istočnom Jeruzalemu, kojega Palestinci smatraju svojom prijestolnicom, ako palestinske vlasti ne spriječe sudjelovanje islamističke skupine Hamas na izborima.

Korei je rekao da njegova odluka nije povezana sa sukobima unutar vladajuće stranke Fatah.

Palestinski čelnik Mahmud Abas u nastojanju da otkloni podjele u stranci pokušava promijeniti stranačku listu izbornih kandidata dodavanjem članova "mlade garde" i primoravanjem stranačkih veterana poput Koreija da se kandidiraju u različitim izbornim okruzima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙