FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Gazi ubijena dva palestinska militanta, na Zapadnoj obali izboden Izraelac

GAZA-NASILJEU Gazi ubijena dva palestinska militanta, na Zapadnoj obali izboden IzraelacGAZA, 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izraelci su u četvrtak uzračnom napadu na Gazu ubili dva militanta, a jedan Palestincan nožemje usmrtio Izraelca na kontrolnoj točki na Zapadnoj obali.
GAZA, 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izraelci su u četvrtak u zračnom napadu na Gazu ubili dva militanta, a jedan Palestincan nožem je usmrtio Izraelca na kontrolnoj točki na Zapadnoj obali.

Izrael je istovremeno prekinuo pregovore s Palestincima o autobusnoj liniji između pojasa Gaze i Zapadne obale, što je bio ključni dio dogovora što su ga sukobljene strane postigle pod pokroviteljstvom američke državne tajnice Condoleezze Rice.

Najnoviji val nasilja uzdrmao je ionako krhko devetomjesečno primirje i umanjio šanse za oživljavanje mirovnog procesa, u vrijeme kada premijera Ariela Sharona u ožujku očekuku parlamentarni izbori.

Izraelska raketa pogodila je kuću na sjeveru pojasa Gaze pri čemu su poginula dvojica pripadnika Brigada mučenika al-Akse, oružanog krila pokreta Fatah palestinskog predsjednika Mahmuda Abasa. U napadu je ozlijeđen još jedan militant, pet odraslih civila i četverogodišnja djevojčica, objavili su očevici i bolnički izvori.

U isto vrijeme Palestinac je nožem u vrat na smrt izbo Izraelca na kontrolnoj točki između Jeruzalema i Ramallaha, objavili su izraelski sigurnosni izvori. Napadač je uhićen, a ostale pojedinosti nisu objavljene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙