FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Marwan Barghouti na čelu dvije izborne liste

RAMALAH, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Jedan od palestinskih vođa,koji je trenutačno u zatvoru u Izraelu, Marwan Barghouti našao se usrijedu na vrhu izborne liste pokreta Fatah i još jedne, oporbene,stranke, za izbore koji se trebaju održati 25. siječnja.
RAMALAH, 15. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Jedan od palestinskih vođa, koji je trenutačno u zatvoru u Izraelu, Marwan Barghouti našao se u srijedu na vrhu izborne liste pokreta Fatah i još jedne, oporbene, stranke, za izbore koji se trebaju održati 25. siječnja.

Skupina kandidata Fataha nezadovoljna vodstvom stranke registrirala je, prije ponoći kada ističe rok za predaju izbornih lista, izbornu listu nazvavši je "Budućnost" te na njeno čelo stavila Barghoutija.

Palestinski čelnik i vođa Fataha Mahmud Abas je pod pritiskom istaknuo "listu Fataha" također s Barghoutijem na čelu, iako je središnji odbor stranke imenovao premijera Ahmeda Koreija kao vođu liste.

"Marwan Barghouti je na čelu liste Fataha", kazao je šef diplomacije Naser Al Kidwa. Korei je četvrti na izbornoj listi.

Na pitanje o tome kako je Barghouti na dvije izborne liste, Kidwa je odgovorio: "Na Barghoutiju je da odluči koju će listu predvoditi".

Predsjednik središnjeg izbornog povjerenstva Hanna Nasser je rekao da je registrirano 12 lista i više od 400 neovisnih kandidata za izbore 25. siječnja.

Smatran jednim od začetnika Intifade koja je počela u rujnu 2000. godine Barghouti je osuđen 6. lipnja 2004. na pet doživotnih zatvorskih kazni pred izraelskim sudom koji ga smatra krivim za sudjelovanje u četiri atentata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙