FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Tajne začarane šume" tristoti put u kazalištu Mala scena

ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - U kazalištu Mala scena 8. prosincabit će 300. put izvedena popularna predstava za djecu "Tajne začaranešume" Zvjezdane Ladike.
ZAGREB, 6. prosinca 2005. (Hina) - U kazalištu Mala scena 8. prosinca bit će 300. put izvedena popularna predstava za djecu "Tajne začarane šume" Zvjezdane Ladike.

Direktorica toga kazališta Vitomira Lončar istaknula je kako je ta predstava, premijerno izvedena 2. prosinca 2000., postala najveća uspješnica Male scene od osnutka kazališta, što potvrđuje i podatak kako je samo u prvih šest mjeseci izvedena više od 150 puta.

Riječ je o troje prijatelja, pripovjedača priča koji, lutajući šumom, traže put kući. Ta naizgled naivna i nezahtjevna predstava, skriva u sebi plemenitu poruku za najmlađe, koji u tijeku odrastanja "puta kroz šumu" moraju riješiti bezbroj pitanja kako bi naučili razlikovati dobro i zlo.

Predstava se temelji na commediji dell'arte ili komediji umijeća u kojoj likovi opuštenom i zabavnom igrom pokušavaju u djeci osvijestiti moralne, etičke i životne dvojbe, istaknula je Vitomira Lončar.

Redatelj i autor pjesama je Ivica Šimić, glume Hana Hegedušić, Srđana Šimunović i Ronald Žlabur, scenograf je Dinka Jeričević, kostimograf Ika Škomrlj i Barbara Bourek, a koreograf Larisa Lipovac.

"Tajne začarane šume" proglašena je 2001. najboljom predstavom za djecu u Hrvatskoj, a Ronald Žlabur najboljim glumcem u predstavama za djecu i mlade. Srđana Šimunović dobila je nagradu za najbolju mladu glumicu na Festivalu Glumca u Vinkovcima 2001., a Hana Hegedušić je bila nominirana za najbolju mladu glumicu u predstavama za djecu 2001.

(Hina) xkt ymc

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙