FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 1. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30sati.
ZAGREB, 1. prosinca 2005.(Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati.

ZAGREB - Suprotno saborskoj oporbi, koja je i danas nastavila kritizirati predloženi Zakon o kazalištu, HDZ je čvrsto stao iza Vladinih tvrdnji da će zakon konačno urediti nadzor nad financijskim poslovanjem javnih kazališta, te stati na kraj praksi da posluju s gubicima. HDZ-ovci su u raspravi isticali da se za kazališta, posebno ona nacionalna, izdvajaju veliki iznosi, da stoga njihov osnivač mora imati pravo nadzora nad financijskim poslovanjem, i to, kako predviđa predloženi zakon, preko upravnih vijeća u kazalištima. "Zar mislimo da onaj koji daje novac, a kazališta su skupa igračka, nema pravo nadzora kako se novac troši", upitala je Jagoda Majska Martinčević (HDZ). Odbacila je oporbene kritike da će upravna vijeća biti tek produljena ruka politike, ustvrdivši da kazališta velikim dijelom ovise o novcu, novcu poreznih obveznika, koji mora biti pod kontrolom.

ZAGREB - Na početku današnjeg saborskog zasjedanja Pero Kovačević je u ime Kluba HSP-a zatražio da hitno u Sabor dođe netko iz Vlade i izvijesti o, kako je rekao, organiziranim pripremama za iseljavanje Hrvata iz Dalmacije u Australiju. 'Pravaš' je upozorio da "sumnjivi" organizator iz Australije u Splitu poziva na iseljavanje bez radne dozvole, nezakonito, a da mu se u zadnja tri dana javilo oko šest tisuća građana. Stoga traži da se o tom slučaju hitno očituju predstavnici ministarstava unutarnjih i vanjskih poslova. Ovih dana mediji su objavili informaciju o Australcu Trevouru Hains-Wessonu, koji je prošlog tjedna u Splitu održao informativne seminare o mogućnosti zapošljavanja Hrvata u Australiji. Predsjednik Sabora Vladimir Šeks najavio je da će tijekom dana zatražiti informaciju iz Vlade o tom slučaju.

ZAGREB - Prigodnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu 4. prosinca svečano će se obilježiti 60. obljetnica utemeljenja Hrvatskog društva skladatelja (HDS). U proteklih šest desetljeća ta jedina hrvatska skladateljska udruga postigla je iznimno puno za promidžbu hrvatskoga glazbenog stvaralaštva, ističu u HDS-u. U sklopu obilježavanja jubileja orkestar Zagrebačke filharmonije i Akademski zbor "Ivan Goran Kovačić" s vokalnim solistima, a pod dirigentskim vodstvom Pavla Dešpalja, izvest će u HNK-u oratorij Laudamus Borisa Papandopula. Koncertu će prethoditi svečana sjednica Skupštine Hrvatskoga društva skladatelja, promocija prigodnog izdanja "Hrvatsko društvo skladatelja 1945. - 2005." i dodjela godišnjih nagrada Društva.

RIJEKA - U Rijeci je jutros zbog ponovna istjecanja gradskog plina ozlijeđena jedna osoba koja je prevezena na Hitni odjel riječkog KBC-a, izvijestila je glasnogovornica primorsko-goranske Policijske uprave Mirjana Kulaš. Kulaš je dodala da je policiji o istjecanju plina u Laginjinoj 6 dojavljeno oko 9 sati i na mjesto događaja izišle su interventne službe. Očevid je u tijeku, a pojedinosti o tome događaju bit će objavljene naknadno.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙