FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

SARAJEVO, 20. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do9,30 sati.
SARAJEVO, 20. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

BEOGRAD - Na Specijalnom sudu za ratne zločine u Beogradu u utorak počinje suđenje petorici pripadnika paravojne postrojbe "Škorpioni", optuženih za ratni zločin protiv šestorice zarobljenika iz Srebrenice 1995. godine. Slobodan Medić, Pero Petrašević, Aleksandar Medić, Aleksandar Vukov i Branislav Medić optuženi su da su 17. srpnja 1995. godine, u mjestu Godinjske bare kod Trnova ubili šestoricu zarobljenika bošnjačke nacionalnosti iz Srebrenice.

ISLAMABAD - Američki potpredsjednik Dick Cheney stigao je u utorak u jednodnevni posjet Pakistanu, a očekuje se da posjeti i Kašmir koji je pogođen nedavnim potresom. Neposredno nakon Cheneyeva dolaska u zračnu bazu kraj Islamabada predviđen je njegov susret s pakistanskim predsjednikom generalom Pervezom Musharrafom, rekla je glasnogovornica ministarstva vanjskih poslova Tasnim Aslam. Poslije će Cheney otputovati u Muzaffarabad, glavni grad pakistanskoga Kašmira, regije koju je 8. listopada pogodio potres u kojemu su stradale tisuće ljudi, najavila je glasnogovornica.

SARAJEVO - Pregovori o ustavnim promjenama u Bosni i Hercegovini koji se vode između predstavnika osam najjačih političkih stranaka iz te zemlje bit će nastavljeni u srijedu uz posredovanje predstavnika Američkog instituta za mir (USIP) i američkog veleposlanika u BiH Douglasa McElhaneyja te britanskog veleposlanika Mathewa Rycrofta. Iako se o ovom pitanju daleko od očiju javnosti razgovara već više od osam mjeseci, stanoviti napredak napravljen je tek prošlog tjedna kada se u pregovore po nalogu svoje vlade uključio veleposlanik McElhaney. On je domaće političare naveo da, za početak, prihvate jačanje uloge Vijeća ministara BiH i proširenje ovlasti njegova predsjednika no ostala su neriješena pitanja reforme sadašnjeg tročlanog državnog Predsjedništva te Parlamenta odnosno njegova Doma naroda. Uoči nastavka pregovora američki je veleposlanik istupio s jasnom porukom kako BiH u predstojećim pregovorima s Europskom unijom treba "jedan glas" koji će je predstavljati, držeći da je moguće postići dogovor po kojemu će BiH imati jednog predsjednika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙