FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9.30 sati

ZAGREB, 24. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9.30sati:
ZAGREB, 24. prosinca 2005. (Hina) - Pregled vijesti iz svijeta do 9.30 sati:

SANAA - Otmičari u Jemenu su u subotu oslobodili dvoje austrijskih turista koje su oteli kako bi primorali jemensku vladu da oslobodi pripadnike njihovog plemena zatvorene zato što su pokušali otići u Irak boriti se protiv snaga SAD-a, priopćio je jemenski dužnosnik. Austrijanci su dobrog zdravstvenog stanja i pod zaštitom su policije u planinskoj pokrajini Marib gdje su ih u srijedu oteli pripadnici plemena Marib, rekao je dužnosnik koji ne želi biti imenovan.

PHUKET - Preživjeli i ožalošćeni članovi obitelji u subotu su održali ceremoniju kojom su bilježili prvu godišnjicu velikog tsunamija u Indijskom oceanu, jednoj od najvećih prirodnih katastrofa u povijesti, u kojem je izgubljeno najmanje 216.000 života. Među stotinama ljudi koji su u more puštali čamce sa cvijećem, svijećama i mirisima za tjeranje zlih duhova bili su i turisti sa zapada koji su se vratili na plaže južnog Tajlanda gdje su se prije godinu dana našli zatečeni u katastrofi.

NEW YORK/UJEDINJENI NARODI - Opća skupština Ujedinjenih naroda u petak navečer prihvatila je proračun s ograničenjem potrošnje čime je pojačan pritisak za brzu provedbu reforme upravljanja UN-om koje se nalazi među najvišim prioritetima Sjedinjenih Država i Europske unije. Po sporazumu između bogatih i zemalja u razvoju skupština je prihvatila rezoluciju o dvogodišnjem administrativnom proračunu od 3,8 milijarde američkih dolara čime je izbjegnuta financijska kriza UN-a. No rezolucijom se potrošnja UN-a ograničava na 950 milijuna dolara što je dovoljno samo za prvih šest mjeseci 2006. godine nakon čega će glavni tajnik Kofi Annan morati od skupštine zatražiti još sredstava za osoblje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙