FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

ZAGREB, 27. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.
ZAGREB, 27. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 12,30 sati.

PAZARIŠTE - Iako vodostaj potoka Tisovca i Popovače opada (oko metar u odnosu prema sinoć), još su pod vodom konobe i prizemlja kuća u Podastrani na području Pazarišta. To je selo, kao i Velika i Mala Plana, još i prometno odsječeno jer je prometnice poplavila vodena bujica s Velebita. U obilasku područja Pazarišta, gdje je na snazi izvanredno stanje obrane od poplava, su stručne i operativne ekipe Hrvatskih voda. Prema riječima glavnog voditelja obrane od poplava u Ličko-senjskoj županiji Gracija Mičetića, sljedećih sati očekuje se znatno bolje stanje jer razina vode opada, no najteže je prema zaseocima koji su prometno odsječeni.

ŠIBENIK - "Jadrolinijini" brodovi "Tijat" i "Ilok" jutros su isplovili prema šibenskim otocima Žiriju, Kapriju, Zlarinu i Prviću prema redu plovidbe, doznaje se u Lučkoj kapetaniji Šibenik. Tako je normaliziran promet prema svim šibenskim otocima, koji je jučer u poslijepodnevnim i večernjim satima bio potpuno prekinut zbog jakog juga koje je na udare dosezalo brzinu od 35 do 40 čvorova.

ZAGREB - Za zaštitu i očuvanje prirode u državnom proračunu za 2006. izdvojeno je gotovo 75 milijuna ili 45 posto više nego za ovu godinu za koju je bilo izdvojeno 51,6 milijuna kuna. Za aktivnosti i programe u zaštiti prirode u proračunu za 2006. izdvojena su 32 milijuna kuna ili 67 posto više nego za ovu godinu, kad je bilo osigurano 19,1 milijuna kuna. Kako ističu u Ministarstvu kulture, tako visok postotak nužan je kako bi se postigla potrebna razina zaštite prirode, posebno zbog obveza u pridruživanju Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙