FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.
ZAGREB, 26. studenog 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 9,30 sati.

PEKING - Potres jačine 5,7 stupnjeva po Richterovoj ljestvici potresao je u subotu ujutro istok Kine, usmrtivši najmanje četrnaest osoba i ranivši stotine, prema prvim privremenim podacima vlasti koje upozoravaju da je više tisuća kuća oštećeno u potresu. Potres se osjetio u velikim industrijskim gradovima smještenima na više stotina kilometara odande, objavila je Kineska nacionalna mreža za seizmološko promatranje. Novinska agencija Xinhua objavila ja da je u potresu poginulo četrnaest osoba, a više od 370 je ranjeno, prema podacima ministarstva civilnih poslova tri sata nakon potresa.

HARBIN - Opskrba tekućom vodom vratit će se u normalu u nedjelju navečer u Harbinu, na sjeveroistoku Kine, nakon petodnevnog prekida zbog zagađenja benzenom, priopćio je u subotu službeni izvor. Mrlja benzena duga 80 km, koja se našla u rijeci Songhua zbog eksplozije u jednoj tvornici uzvodno, trebala bi proći grad s približno četiri milijuna stanovnika u subotu i krenuti prema susjednoj Rusiji, rečeno je iz istog izvora. U susjednoj Rusiji, Kremlj je u petak objavio uvođenje hitnih mjera radi zaštite zdravlja milijuna osoba u tom području.

JAKARTA - U Indoneziji je od smrtonosnog virusa ptičje gripe H5N1 obolio 16-godišnji dječak, a riječ je o 12. slučaju oboljenja među ljudima u toj zemlji, objavili su u subotu liječnici. Oboljeli dječak zadržan je u bolnici u Bandungu na zapadu otoka Java. U Indoneziji je do sada od ptičje gripe umrlo sedam osoba, a petero oboljelih je preživjelo. Ministar zdravstva Siti Fadillah Supari najavio je u subotu da će se u roku tri do pet mjeseci u toj zemlji početi proizvoditi Tamiflu, protuvirusni lijek koji može liječiti gripu ako se brzo primijene.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙