FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D. Vidović tvrdi da nije smijenjen s gradonačelničkog mjesta

SISAK, 23. prosinca 2005. (Hina) - U vezi s vijesti da je sisačkoGradsko vijeće danas smijenilo gradonačelnika Davorka Vidovićareagirao je sam Vidović rekavši da danas nije održana sjednicaGradskog vijeća te da nije smijenjen s gradonačelničke dužnosti.
SISAK, 23. prosinca 2005. (Hina) - U vezi s vijesti da je sisačko Gradsko vijeće danas smijenilo gradonačelnika Davorka Vidovića reagirao je sam Vidović rekavši da danas nije održana sjednica Gradskog vijeća te da nije smijenjen s gradonačelničke dužnosti.

Ustvrdivši, uz ostalo, da je Hinina informacija o tom događaju pogrješna jer je objavljena kao kategorički iskaz o smjeni gradonačelnika, Vidović dodaje da je danas održan "sastanak vijećnika HDZ-a i HSP-a u hotelu "Panoniji'", ali da ni Gradsko poglavarstvo, ni gradonačelnik o tome skupu nemaju nikakvih informacija.

Vidović kaže da su od predstavnika medija obaviješteni da je taj sastanak održan i da su na njemu navodno donošene odluke o nepovjerenju Gradskom poglavarstvu, no, tvrdi, nikakvih pisanih informacija o tom skupu nema.

Hina je u prvoj rečenici svoga izvješća navela da je Gradsko vijeće Siska danas većinom glasova razriješilo dosadašnjeg gradonačelnika Davorka Vidovića iz SDP-a, njegove zamjenike Ivanku Boras iz HNS-a i Ibrahima Novljakovića iz HSS, te cjelokupno Poglavarstvo u kojem su bili predstavnici SDP-a, HNS-a, HSS-a i LS-a.

Vidović u reagiranju ističe da je sjednicu Gradskog vijeća za srijedu, 28. prosinca, sazvao predsjednik Gradskog vijeća mr. Marijan Malina, nakon što je ona odgođena jer nisu postojali statutarni (poslovnički) uvjeti za njezino održavanje prošli četvrtak.

Govoreći o današnjem "sastanku vijećnika HDZ-a i HSP-a u hotelu "Panoniji'", Vidović je istaknuo da je "inače, proteklih dana jedan od vijećnika potpisao poziv na taj sastanak potpisujući se kao predsjednik Gradskog vijeća, zbog čega je gradonačelnik Vidović podnio kaznenu prijavu za lažno predstavljanje toga vijećnika".

Inače, danas su u hotelu "Panonija" održali sjednicu vijećnici HDZ-a i HSP-a te dvojica bivših vijećnika SDP-a. Oni su se na sjednici Gradskog vijeća 16. prosinca priključili HDZ-u i HSP-u te im tako omogućili većinu u Vijeću, a nakon toga ih je sisački SDP isključio iz stranke.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙