FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Italiji uhićen osumnjičeni za ubojstvo 64-godišnjeg Kaštelanina

SPLIT,6. prosinca 2005.(Hina) - U Italiji je uhićen 28-godišnjakosumnjičen za ubojstvo Kaštelanina Mije Vidovića (64) 19. listopada,koji je pri uhićenju priznao kazneno djelo, izvjestila jeglasnogovornica PU splitsko - dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.
SPLIT,6. prosinca 2005.(Hina) - U Italiji je uhićen 28-godišnjak osumnjičen za ubojstvo Kaštelanina Mije Vidovića (64) 19. listopada, koji je pri uhićenju priznao kazneno djelo, izvjestila je glasnogovornica PU splitsko - dalmatinske Marina Kraljević Gudelj.

Osumnjičeni Erik Rubinić, čiji identitet policija ne otkriva, a za kojim je bila raspisana tjeralica, uhićen je pri redovitoj kontroli talijanske policije s kojom je, preko Interpola, uspostavljena suradnja u tom slučaj. Kako je izvijestila Kraljević Gudelj, priznao je počinjenje kaznenog djela.

Putem Interpola uspostavit će se i suradnja u daljnjem vođenju postupka, no, još nije poznato kada bi osumnjičeni mogao biti izručen hrvatskom pravosuđu.

Rubinića se tereti da je 19. listopada u Kaštel Lukšiću na stubištu obiteljske kuće udarcima tupim predmetom nanio teške i po život opasne ozlijede 64-godišnjem Miji Vidoviću, s kojim je duže vrijeme živio, nakon čega je ovaj 24. listopada, od posljedica prijeloma lubanje, preminuo u splitskoj Kliničkoj bolnici.

Vidović je pronađen je pretučen i u besvjesnom stanju na stubištu kuće u Kaštel Lukšiću odjeven samo u čipkasto donje rublje. Pronašla ga je susjeda koja je pozvala pomoć.

Policija je kriminalističkom obradom došla do saznanja da je na dan kada je pronađen iz kuće izašao mladić s kojim je živio duže vrijeme, prijavljivan ranije zbog više kaznenih djela, pa je protiv njega podnesena kaznena prijava.

Mjesec dana kasnije vještačenjem bioloških ostataka pronađenih u stanu i krvi kod tijela žrtve utvrđeno je kako je za njegovu smrt odgovoran upravo 28-godišnjak, a protiv kojega je podnesena kaznena prijava zbog teškog ubojstva na temelju ranije prikupljenih obavijesti i materijalnih dokaza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙