FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sisak: izglasovano nepovjerenje predsjedniku Gradskog vijeća

SISAK, 16. prosinca 2005. (Hina) - Sedamnaest vijećnika HDZ-a, HSP-a iSDP-a danas je izglasovalo nepovjerenje dosadašnjem predsjednikusisačkog Gradskog vijeća Marijanu Malini (SDP) i za novog su izabraliDamira Kolara iz HDZ-a.
SISAK, 16. prosinca 2005. (Hina) - Sedamnaest vijećnika HDZ-a, HSP-a i SDP-a danas je izglasovalo nepovjerenje dosadašnjem predsjedniku sisačkog Gradskog vijeća Marijanu Malini (SDP) i za novog su izabrali Damira Kolara iz HDZ-a.

Za razrješenje su glasovala dva vijećnika SDP-a Roko Nikolić i Ivica Kindi iz Koalicije "Sisačko proljeće" (17 vijećnika SDP-a, HSS-a, HNS-a i LS-a), devet vijećnika HDZ-a i šest vijećnika HSP-a.

Odluka o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Maline donesena je bez njegove i nazočnosti njegova zamjenika Ernesta Navarre (HSS), koji su prije početka sjednice došli u Gradsku vijećnicu, ali su je napustili prije nego je počela. Predsjednik Odbora za statut i pravna pitanja Anđelko Mrkša obavijestio je da se zbog toga sjednica odgađa pa je 15 vijećnika Koalicije "Sisačko proljeće" napustilo sjednicu.

Sjednica Gradskog vijeća, sazvana na zahtjev 15 vijećnika HDZ-a i HSP-a, nastavljena je na prijedlog predsjednika Kluba vijećnika HDZ-a Dinka Pintarića, a predsjedanje je preuzeo najstariji vijećnik Vlatko Matijević iz HDZ-a.

Kako je rečeno, na idućoj sjednici, koja će se sazvati ovih dana, glasovat će se o povjerenju gradonačelniku Davorku Vidoviću (SDP) i Gradskom poglavarstvu, koje tvore predstavnici Koalicije "Sisačko proljeće".

Vijećnik SDP-a Roko Nikolić, koji je glasovao za smjenu SDP-ova predsjednika Gradskog vijeća, odbio je komentirati glasovanje na strani HDZ-a i HSP-a, a Kindi je izjavio da su "on i Nikolić bili izloženi prijetnjama", ali nisu htjeli navesti ni kako im je prijećeno ni tko im je prijetio.

Gradonačelnik Vidović na izvanrednoj konferenciji za novinstvo nakon sjednice Gradskog vijeća ocijenio je da je ona bila nezakonita, da je prekršen Poslovnik o radu Vijeća te da će se Koalicija "Sisačko proljeće" žaliti Središnjem državnom uredu za upravu, a bude li mišljenje negativno, i Upravnom sudu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙