FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Međunarodni nalog za uhićenje 22 agenata CIA-e

RIM, 23. prosinca 2005. (Hina) - Talijansko tužiteljstvo izdalo je upetak 22 europska naloga za uhićenje agenata američke tajne službeCIA-e koji su 17. veljače 2003. oteli u Milanu imama Abu Omara.
RIM, 23. prosinca 2005. (Hina) - Talijansko tužiteljstvo izdalo je u petak 22 europska naloga za uhićenje agenata američke tajne službe CIA-e koji su 17. veljače 2003. oteli u Milanu imama Abu Omara.

Na osnovi tih naloga, koje su izdali sud za provjeru uhidbenih naloga u Milanu i sudac za preliminarnu istragu Enrico Manzi, otmičari Abu Omara će biti traženi u svim zemljama Europske unije, ali i drugim zemljama.

U četvrtak navečer je ministarskom notom ministar pravosuđa Roberto Castelli zatražio uvid u cjelokupnu dokumentaciju na osnovi koje su milanski tužitelji zatražili uhićenje navodnih otmičara. Castelli će ocijeniti dokumente i po potrebi zatražiti izručenje 22 navodna otmičara odnosno agenta CIA-e od SAD-a.

U Milanu je 17. veljače 2003. najmanje 22 agenta CIA-e otelo imama Abu Omara, osumnjičenog za terorizam, te ga automobilima prebacilo do zračne luke u Avianu, odakle je američkim zrakoplovom prebačen u američku bazu u Njemačku, pa zatim u Egipat gdje je, navodno, u zatvoru bio mučen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙