FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CIA-ini zatvori u Europi zatvoreni u studenome - ABC

WASHINGTON, 6. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države držalesu uhićene gerilce al-Qaide u CIA-inim zatvorima po istočnoj Europisve do studenoga ove godine kada su te ustanove zatvorene zbogmedijske buke koja se digla oko njihova postojanja, prenijela jeamerička televizija ABC u ponedjeljak riječi jednoga sadašnjeg ijednog bivšeg agenta CIA-e.
WASHINGTON, 6. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Sjedinjene Države držale su uhićene gerilce al-Qaide u CIA-inim zatvorima po istočnoj Europi sve do studenoga ove godine kada su te ustanove zatvorene zbog medijske buke koja se digla oko njihova postojanja, prenijela je američka televizija ABC u ponedjeljak riječi jednoga sadašnjeg i jednog bivšeg agenta CIA-e.

Jedanaestorica al-Qaidinih zatvorenika koji su bili u istočnoj Europi premještena su "na CIA-ina mjesta negdje u sjevernoj Africi", objavio je ABC.

Sjedinjene Američke Države pobrinule su se da svi budu odvedeni iz Europe prije posjeta državne tajnice Condoleezze Rice koja je u Europu stigla u ponedjeljak, javlja ABC.

CIA zasad nije htjela komentirati vijest ABC-a, javlja Reuters.

Prema podacima ABC-a, osmorica vodećih boraca al-Qaide i još trojica drugih bila su u jednome trenutku pritvorena u jednoj bivšoj sovjetskoj zračnoj bazi u istočnoj Europi, a onda su ih premjestili u drugu zemlju u toj regiji.

Američka organizacija za zaštitu ljudskih prava Human Rights Watch objavila je da su najvjerojatnije lokacije tih zatvora u Poljskoj i Rumunjskoj, ali obje zemlje to poriču.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙