FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Puljić najavio zaokret u poslovnoj politici Zagrebačke filharmonije

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Novi ravnatelj Zagrebačkefilharmonije Miljenko Puljić najavio je na današnjoj konferenciji zanovinare zaokret u poslovnoj politici Filharmonije i odmak od stalnatraženja pomoći od grada Zagreba te nastojanje da se povećasponzoriranje, od čega će se financirati projekti i povećati plaćedjelatnicima.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Novi ravnatelj Zagrebačke filharmonije Miljenko Puljić najavio je na današnjoj konferenciji za novinare zaokret u poslovnoj politici Filharmonije i odmak od stalna traženja pomoći od grada Zagreba te nastojanje da se poveća sponzoriranje, od čega će se financirati projekti i povećati plaće djelatnicima.

Predstavljajući se javnosti, Puljić je najavio bolju komunikaciju s publikom i javnošću, povećanje prodaje, pretplate i posjećenost koncerata.

"Provest ćemo program za sezonu 2005./2006., a u provedbi ću usko surađivati sa šefom-dirigentom, bez obzira na to tko to bio, i s Umjetničkim vijećem, uloga kojega je u proteklu razdoblju bila zanemarena", rekao je Puljić.

Potvrdio je da je obavljena primopredaja dužnosti s bivšim ravnateljem Berislavom Šipušem, koji je pri tome imao nekih zamjerki, kao i to da je Skupština grada Zagreba dobila neobvezujuće glasove Ansambla u vezi s mjestom šefa-dirigenta.

Nije želio komentirati novinarska pitanja o maestru Vjekoslavu Šuteju i mjestu šefa-dirigenta Zagrebačke filharmonije, usmjerivši ta pitanja na Gradsku skupštinu. Najavio je da će razgovarati s Ansamblom i s maestrom Šutejom, istaknuvši kako su se boljom komunikacijom mogli izbjeći nesporazumi.

Izrazio je nezadovoljstvo novčanim stanjem u Filharmoniji te rekao kako nalazi nadzora, koje je zatražio, pokazuju više nelogičnosti u poslovanju.

"Gubitci trenutačno nadmašuju milijun kuna", rekao je, dodavši da je prošle godine za tiskarske usluge potrošeno 645.000 kuna, a za dizajnerske 380.000 kuna. Uz to imovina u glazbalima nije popisana u zadnje četri godine, dodao je.

Puljić je zatražio da ga se ocjenjuje po djelima, a ne po "podrijetlu ili instrumentu koji je svirao" te naglasio da želi biti "prvi među jednakima".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙