FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prvi susret predstavnika Hrvatskoga Caritasa i Caritasa BK BiH

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Predstavnici Hrvatskog Caritasa(HC) i Caritasa Biskupske konferencije BiH (BKBiH) danas su u Zagrebuna prvom sastanku analizirali rad dvaju Caritasa, životne prilike ipotrebe u Hrvatskoj i BiH te zaključili kako je potrebna njihovačvrsta suradnja.
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Predstavnici Hrvatskog Caritasa (HC) i Caritasa Biskupske konferencije BiH (BKBiH) danas su u Zagrebu na prvom sastanku analizirali rad dvaju Caritasa, životne prilike i potrebe u Hrvatskoj i BiH te zaključili kako je potrebna njihova čvrsta suradnja.

Dogovoreno je kako će dva Caritasa jednom na godinu, kako je priopćeno iz HC-a, organizirati zajedničku akciju kako bi se pomoglo socijalno ugroženima u Hrvatskoj i BiH.

Razgovarali su i o mogućnosti prenošenja dobrih iskustava HC-ova projekta poticanja malog poduzetništva na prostore BK BiH kako bi se ohrabrio povratak obitelji u BiH i podupro njihov opstanak te o pronalaženju izvora novca za stipendiranje studenata iz BiH koji studiraju u Hrvatskoj ili BiH.

O drugim otvorenim pitanjima, kako se navodi, potanje će se razgovarati na sljedećem susretu u lipnju 2006., kojem će domaćin biti kardinal Vinko Puljić.

Sastanku su nazočili predsjednik Hrvatskog Caritasa i pomoćni biskup zagrebački Josip Mrzljak, kao domaćin susreta, vlč. Ivan Milovčić, ravnatelj HC-a, i njegov zamjenik Vice Batarelo te najviši predstavnici Caritasa BK BiH, nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić i ravnatelj Bosiljko Rajić.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙