FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tihić: Srbi, Hrvati i Bošnjaci iz BiH trebaju biti i Bosanci

BANJA LUKA, 4. prosinca 2005. (Hina) - Član Predsjedništva BiH i čelnikStranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić, gostujući upolitičkom programu banjalučke Alternativne TV, potvrdio je u nedjeljunavečer da je podnio zahtjev Ustavnom sudu BiH za preispitivanjeustavnosti naziva srpskoga entiteta (Republika Srpska), te je dodao dabi Srbi, Hrvati i Bošnjaci iz BiH trebali biti i Bosanci.
BANJA LUKA, 4. prosinca 2005. (Hina) - Član Predsjedništva BiH i čelnik Stranke demokratske akcije (SDA) Sulejman Tihić, gostujući u političkom programu banjalučke Alternativne TV, potvrdio je u nedjelju navečer da je podnio zahtjev Ustavnom sudu BiH za preispitivanje ustavnosti naziva srpskoga entiteta (Republika Srpska), te je dodao da bi Srbi, Hrvati i Bošnjaci iz BiH trebali biti i Bosanci.

Tihić drži kako naziv Republika Srpska nije u skladu s ustavom RS u kojem se naglašava da je to entitet Srba, Bošnjaka i Hrvata.

"Smatram da bi se zbog toga naziv Republika Srpska trebao uskladiti sa ustavom", kazao je Tihić i dodao kako vjeruje da je imenovanjem entiteta samo po jednome narodu zapravo izvršeno diskriminiranje druga dva konstitutivna naroda.

"Moj stav o postojanju entiteta u BiH je poznat: smatram da organizacija BiH sa entitetima nije dobra, i za mene je to privremeno rješenje", kazao je Tihić, dodavši da "Srbi, Bošnjaci i Hrvati iz BiH trebaju biti i Bosanci, u smislu opredjeljenja za BiH, odnosno po pripadnosti svojoj državi".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙