FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Đapić za ukidanje daytonske podjele BiH

MOSTAR, 4. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a i osječkigradonačelnik Anto Đapić zauzeo se na izbornoj konvenciji HSP-a BiH(Đapić-dr. Jurišić) u nedjelju u Mostaru za ukidanje sadašnjedaytonske podjele Bosne i Hercegovine.
MOSTAR, 4. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik HSP-a i osječki gradonačelnik Anto Đapić zauzeo se na izbornoj konvenciji HSP-a BiH (Đapić-dr. Jurišić) u nedjelju u Mostaru za ukidanje sadašnje daytonske podjele Bosne i Hercegovine.

Đapić je, obraćajući se izaslanicima konvencije HSP-a BiH rekao kako je podjela na dva entiteta, Republiku Srpsku i Federaciju BiH, pogubna za bosanskohercegovačke Hrvate. Istaknuo je prijedlog HSP-a o preustroju BiH u osam regija, koji je nedavno predstavljen i u Hrvatskom saboru.

Đapić je također pozvao Hrvate u BiH da u predstojećim ustavnim promjenama snažnije traže potporu od službenoga Zagreba.

U nedjelju je na konvenciji HSP-a BiH Đapić-dr. Jurišić prihvaćena programska deklaracija u kojoj je ta oporbena stranka zatražila donošenje novoga Ustava BiH i ukidanje dvaju entiteta te se zauzela za približavanje BiH euroatlantskim integracijama i snažno afirmiranje lokalne samouprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙