FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Beograd: Svi odvjetnici traže oslobađajuće presude

BEOGRAD,7. prosinca 2005.(Hina) - U nastavku suđenja optuženima zaratni zločin na Ovčari u srijedu su branitelji optuženih, kao iprijašnjih dana, u svojim završnim riječima zatražili od vijećaSpecijalnog suda za ratne zločine da donese oslobađajuće presude.
BEOGRAD,7. prosinca 2005.(Hina) - U nastavku suđenja optuženima za ratni zločin na Ovčari u srijedu su branitelji optuženih, kao i prijašnjih dana, u svojim završnim riječima zatražili od vijeća Specijalnog suda za ratne zločine da donese oslobađajuće presude.

Da nisu počinili zločin, ubojstvo najmanje 198 ratnih zarobljenika iz vukovarske bolnice, tvrdili su branitelji optuženih Vuje Zlatara, Miroslava Đankovića, Gorana Mugoše, Đorđa Šošića i Slobodana Katića, pripadnika paravojne postrojbe "Leva Supoderica", koju je 1991. godine u Šidu osnovala Srpska radikalna stranka haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Oslobađajuće presude u ponedjeljak i utorak zatražili su i ostali odvjetnici 15-oro optuženih, a preostalo je da završne riječi u četvrtak iznese još odvjetnik Nade Kalabe, supruge drugooptuženog nekadašnjeg zamjenika zapovjednika Teritorijalne obrane Vukovara Stanka Vujanovića, optužene za ubojstvo jedne osobe ispred hangara na Ovčari.

Zamjenik tužitelja za ratne zločine Dušan Knežević u svojim je završnim riječima zatražio maksimalnu zakonsku kaznu za svih 16 optuženih, čemu su se pridružili i zastupnici obitelji žrtava.

U četvrtak će, kako je najavljeno, završne riječi iznijeti sudac Vesko Krstajić i sami optuženi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙