FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Hrvatskog sabora V. Šeks čestitao hrvatskim državljanima nadolazeće blagdane

ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks uputio je danas hrvatskim državljanima čestitku zapredstojeće božićne i novogodišnje blagdane u kojoj je, podsjećajućina značaj Božića, posebno naglasio da je pred cijelim društvom, aposebno pred onima kojima je biračko tijelo ukazalo povjerenje,osobita zadaća učinkovitim mjerama u ekonomiji i socijalnoj sigurnostismanjiti razlike i uravnotežiti odnos između manjine ekstremnoobogaćenih i svih onih kojima je potrebno osigurati životni standarddostojan hrvatskog čovjeka.
ZAGREB, 23. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks uputio je danas hrvatskim državljanima čestitku za predstojeće božićne i novogodišnje blagdane u kojoj je, podsjećajući na značaj Božića, posebno naglasio da je pred cijelim društvom, a posebno pred onima kojima je biračko tijelo ukazalo povjerenje, osobita zadaća učinkovitim mjerama u ekonomiji i socijalnoj sigurnosti smanjiti razlike i uravnotežiti odnos između manjine ekstremno obogaćenih i svih onih kojima je potrebno osigurati životni standard dostojan hrvatskog čovjeka.

Božić iščekujemo i proživljavamo kao blagdan radosti, nove nade, mira i ljubavi. Tada snažnije nego inače iskazujemo brigu za siromašne, bolesne, usamljene, te brojnim djelima, čineći dobro svima kojima je to potrebno, pokazujemo međusobnu solidarnost, razumijevanje i poštovanje. Odazivajući se porukama Božića, koje svjedoče mir i dobro, brigu za čovjeka i njegovo dostojanstvo, dajemo svoj doprinos izgradnji društva utemeljenog na moralnim i etičkim vrijednostima, koje u središte društvenog djelovanja postavljaju obvezu i odgovornost za opće, javno dobro, navodi predsjednik Sabora u čestitci.

Osvrčući se na učinjeno, naveo je da će 2005. ostati zabilježena kao godina u kojoj je Hrvatska, zahvaljujući ponajprije prihvaćanju europskih civilizacijskih vrijednosti od strane velike većine hrvatskih građana, ostvarila vrijedne i dalekosežne uspjehe, koji su iznimno važni za budućnost svih građana.

Svijet je uvažio Hrvatsku kao pouzdanog partnera međunarodne zajednice, kao jamca mira, sigurnosti i stabilnosti, kao promicatelja demokratskih vrijednosti, kao promotora u odlučnom provođenju reformi i kao zemlju primjerene razine gospodarskog oporavka i vrijednih gospodarskih potencijala. U vremenu kada Hrvatska sigurno kroči prema punopravnom članstvu u zajednici europskih država, zbog nas samih i zbog naše vjerodostojnosti, u središtu pozornosti mora nam i dalje biti bezuvjetno poštivanje vladavine prava, bezuvjetno poštivanje i zalaganje za vladavinu i obranu istine u svim područjima života našeg društva, navodi predsjednik Hrvatskog sabora u čestitci hrvatskim građanima.

Božićnu i novogodišnju čestitku predsjednik Sabora Vladimir Šeks uputio je i nadbiskupu zagrebačkom kardinalu Josipu Bozaniću, te apostolskom nunciju msgr. Franciscu-Javieru Lozanu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙