FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šeks odbacio tvrdnje o utjecanju na stvaranje kozorcija

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora i članpredsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks, koji je inicirao stvaranjekonzorcija slavonskih poduzeća radi nastupa na natječaju za izgradnju5C koridora, rekao je danas u Osijeku da niti jedan pojedinac ne možeutjecati na to koje će tvrtke stvarati konzorcij i koje će ići nanatječaj.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora i član predsjedništva HDZ-a Vladimir Šeks, koji je inicirao stvaranje konzorcija slavonskih poduzeća radi nastupa na natječaju za izgradnju 5C koridora, rekao je danas u Osijeku da niti jedan pojedinac ne može utjecati na to koje će tvrtke stvarati konzorcij i koje će ići na natječaj.

Time je Šeks odbacio današnje tvrdnje Branimira Glavaša da on, Šeks, stoji iza isključivanja pojedinih slavonskih građevinskih tvrtki iz konzorcija kao politički nepodobnih. O navodnom isključivanju nekih poduzeća pisali su mediji.

Zamoljen za komentar večeras nakon izborne skupštine županijskog HDZ-a, Šeks je rekao kako je pročitao medijske napise o isključivanju pojedinih poduzeća i istaknuo kako s tim nemaju veze ni Županijska gospodarska komora niti on kao inicijator, već je to autonomna stvar odnosa pojedinih tvrtki.

U tome, istaknuo je Šeks, "ne smije biti mjesta politici, u smislu da se nekoga isključuje iz konzorcija i projekta".

Rekao je kako je dao ideju za osnivanje konzorcija te nedavno u osječkoj Županijskoj komori sazvao prvi sastanak potencijalnih izvođača radova, kako bi objedinjeni, u skladu s uvjetima natječaja, preuzeli obavljanje radova na toj prometnici, ali da je "njihova stvar, na koji će se način ujediniti".

"Radovi na koridoru dodjeljivat će se po vrlo strogim natječajnim uvjetima i stoga ni jedan pojedinac, bio to predsjednik Vlade ili Sabora, ne može utjecati na to da će radove dobiti određene tvrtke, a da će neke biti isključene da sudjeluju u natječaju", rekao je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙