FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vladimir Šeks na HDZ-ovoj skupštini u Đakovu

ĐAKOVO, 5. prosinca 2005. (Hina) - Na večerašnjoj izvanrednoj izbornojskupštini đakovačkog HDZ-a član Predsjedništva stranke i predsjednikHrvatskog sabora Vladimir Šeks odbacio je tvrdnje o proračunskomtrgovanju HDZ-a s HSP-om i HDSSB-om Branimira Glavaša.
ĐAKOVO, 5. prosinca 2005. (Hina) - Na večerašnjoj izvanrednoj izbornoj skupštini đakovačkog HDZ-a član Predsjedništva stranke i predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks odbacio je tvrdnje o proračunskom trgovanju HDZ-a s HSP-om i HDSSB-om Branimira Glavaša.

"Nikakvog trgovanja nije bilo: sve što je u prijedlogu proračuna - dobilo je svoje financijsko pokriće. Nema govora o tome da su HDZ i Vlada trgovali s HSP-om i Glavaševom skupinom i da su Osijeku dali nešto što bi bilo posljedica takvog trgovačkog aranžmana. To je nametnuta teza jer sve što se u proračunu našlo za Osijek i Slavoniju inicirao je, podržao i odobrio HDZ", rekao je Šeks.

Osvrćući se na događaje od prije sedam mjeseci kada se Branimir Glavaš sa svojim simpatizerima razišao s HDZ-om i osnovao Hrvatski demokratski sabor Slavonije i Baranje (HDSSB), Šeks je rekao kako je HDSSB u početku zagovarao podjelu RH na pet regija, svaku sa svojom vladom, no da je u "posljednje vrijeme ta skupina reducirala svoj program". "Jer, sada u toj skupini ističu da će se zauzimati za ravnomjeran razvoj svih dijelova RH, sada nema podjela na pet regija sa svojim vladama što znači da su čelnici HDSSB-a reducirali svoj program no nisu se odrekli regionalizma što potvrđuju svojim istupima na skupovima. Oni su samo napravili taktički zaokret da bi se njihova udruga mogla registrirati", rekao je Šeks.

Rekao je kako se večeranja skupština odvija u trenutku političke krize triju oporbenih stranaka - SDP-a, HSS-a i HNS-a, te da se ona događa jer te oporbene stranke nisu uspjele poljuljati kredibilitet HDZ-a, Vlade i parlamentarne većine. "Kriza u te tri stranke pokušava se zamagliti žestokim napadima na HDZ i Vladu", dodao je Šeks.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙