FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obavijest korisnicima - Ispravak vijesti HNA 2560 "Šeks: Jučerašnja ..."

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravaku današnju Hininu vijest HNA 2560, pod naslovom "Šeks: Jučerašnja'Latinica' je blasfemična krivotvorina hrvatske povijesti", upredzadnju rečenicu, koja počinje "No, u ovom slučaju (...)", azavršava "(...) raspravlja saborski plenum". Predsjednik Hrvatskog saboraVladimir Šeks ocijenio je danas, u nastavku saborskog zasjedanja, kakoje jučerašnja emisija HTV-a, "Latinica" bila blasfemična krivotvorinahrvatske povijesti, te najavio da će se Sabor o toj emisiji očitovatizaključcima.
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Molimo korisnike da unesu ispravak u današnju Hininu vijest HNA 2560, pod naslovom "Šeks: Jučerašnja 'Latinica' je blasfemična krivotvorina hrvatske povijesti", u predzadnju rečenicu, koja počinje "No, u ovom slučaju (...)", a završava "(...) raspravlja saborski plenum".

Ispravljena rečenica glasi:

"No, u ovom slučaju nema izbora, sva tijela, u skladu sa zakonskim ovlastima, moraju donijeti odgovarajuće odluke, jer NEPROFESIONALNOST ne smije proći", zaključio je ravnatelj Galić, koji je na saborsku sjednicu došao zbog rasprave o izvješćima o radu HRT-a, o kojima danas raspravlja saborski plenum".

Ispravljenu vijest ponavljamo u cjelosti

"Šeks: Jučerašnja 'Latinica' je blasfemična krivotvorina hrvatske povijesti"

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks ocijenio je danas, u nastavku saborskog zasjedanja, kako je jučerašnja emisija HTV-a, "Latinica" bila blasfemična krivotvorina hrvatske povijesti, te najavio da će se Sabor o toj emisiji očitovati zaključcima.

"Ta je emisija bila očigledno tendenciozna, protivna svim uzusima novinarske profesije, kakva je bila i ona zbog koje je smijenjen Tihomir Ladišić, a u kojoj se tendenciozno htjelo reći da su Hrvati s četničkim postrojbama napadali Sarajevo", rekao je Šeks.

Naglasio je kako Hrvatski sabor, kao najviše zakonodavno tijelo, mora o tome progovoriti, jer nije riječ o utjecaju na slobodu medija.

"Nije sloboda medija kad se na bezobrazan i degutantan način plasiraju povijesne krivotvorine", kazao je predsjednik Hrvatskog sabora Šeks.

Raspravu o jučerašnjoj emisiji "Latinica" potaknuo je zahtjev zastupnika Peje Trgovčevića (HSP) da se glavni ravnatelj HRT-a Mirko Galić očituje o jučerašnjoj emisiji na temu "Tuđmanova ostavština", a u kojoj je, kaže Trgovčević, "prvi hrvatski predsjednik, ali i čitav hrvatski narod prikazan kao jedan od najvećih zločinaca, čime se htjelo dokazati da je hrvatska država stvorena na zločinu".

Da je ta emisija odrađena neprofesionalno ocijenio je i ravnatelj Mirko Galić, koji je najavio da će se sva nadležna HRT-ova tijela očitovati o tome.

"Na HTV-u imamo pravilo da se o svemu može govoriti otvoreno, ali ne i površno, pristrano, jednostrano i tendenciozno, a svega toga je sinoć bilo", kazao je Galić.

Požalio se i da je ambijent u kojem HTV radi takav da se svaka urednička ili intervencija iz Ravnateljstva tumači kao cenzura i pokušaj gušenja medijskih sloboda.

"No, u ovom slučaju nema izbora, sva tijela, u skladu sa zakonskim ovlastima, moraju donijeti odgovarajuće odluke, jer profesionalnost ne smije proći", zaključio je ravnatelj Galić, koji je na saborsku sjednicu došao zbog rasprave o izvješćima o radu HRT-a, o kojima danas raspravlja saborski plenum.

Saborsko zasjedanje nastavlja se.

Uredništvo Hine

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙