FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Valpovo: Šeks na svečanoj sjednici Gradskog vijeća

VALPOVO, 5. prosinca 2005.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća,kojoj je nazočio predsjednik Hrvatskoga sabora i počasni građaninVladimir Šeks, u Valpovu je večeras obilježen 8. prosinca, Dan grada iblagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.
VALPOVO, 5. prosinca 2005.(Hina) - Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, kojoj je nazočio predsjednik Hrvatskoga sabora i počasni građanin Vladimir Šeks, u Valpovu je večeras obilježen 8. prosinca, Dan grada i blagdan Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije.

Osvrnuvši se na ovogodišnje rezultate, gradonačelnik Radoslav Jurić podsjetio je na dovršetak gradske poslovne zone, proširenje koje se planira iduće godine, na gradnju kulturnog doma i zgrade namijenjene stradalnicima iz Domovinskoga rata.

Ocijenivši kako su razvoj grada Valpova kočile teškoće uzrokovane ratom i poratnim razdobljem, predsjednik Sabora Vladimir Šeks kazao je kako je Valpovo, unatoč tomu, postupno napredovalo, znatno poboljšavajući kvalitetu života građana.

Podsjetio je na ovogodišnju Vladinu odluku o otpisu 57 milijuna kuna duga PPK "Valpova", istaknuvši da je tako "spašena okosnica života u gradu", jer bi, kako drži, stečaj tvrtke značio socijalni udar i pad životnoga standarda građana na valpovačkom području.

Mnogi su nam iz raznih hrvatskih krajeva prigovarali zbog toga što je s Valpovom učinjena iznimka, ali smo time pokazali socijalnu osjetiljivost i razumijevanje za stanje u kojem bi se našao grad nakon mogućeg stečaja tvrtke, kazao je Šeks.

Za izavnredan prinos promicanju ugleda grada, Županije i Republike Hrvatske za počasnoga građanina Valpova na sjednici je proglašen đakovačko-srijemski biskup msgr. Marin Srakić, a zaslužnim pojedincima i ustanovama uručena su javna gradska priznanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙