FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi predsjednik osječke županijske skupštine D. Rešetar

OSIJEK,10. prosinca(Hina) - Za novoga predsjednika osječko-baranjskeŽupanijske skupštine na današnjoj je sjednici, većinom glasova,izabran vijećnik Hrvatske stranke prava (HSP) Damir Rešetar.
OSIJEK,10. prosinca(Hina) - Za novoga predsjednika osječko-baranjske Županijske skupštine na današnjoj je sjednici, većinom glasova, izabran vijećnik Hrvatske stranke prava (HSP) Damir Rešetar.

Izbor novoga predsjednika obavljen je budući je dosadašnji Danijel Srb (HSP) nedavno imenovan zamjenikom župana.

Za novoga intendanta osječkoga Hrvatskoga narodnog kazališta (HNK) Skupština je većinom glasova imenovala dugogodišnjeg djelatnika opernog ansambla tog kazališta Vlahu Ljutića.

Mandat sadašnjem intendantu Željku Čaglju ističe danas. Skupština je donijela rješenje po kojem će Ljutić mandat započeti kao vršitelj dužnosti dok ga ne potvrdi ministar kulture.

Odluku o Ljutićevu imenovanju prethodno je već donijelo i osječko Gradsko vijeće, budući da je grad Osijek, uz Osječko-baranjsku županiju, suvlasnik osječkoga HNK-a.

Predstavnici oporbenih stranaka SDP-a, HSS-a i HSU-a u raspravi su isticali kako se protive načinu izbora novoga intendanta jer se u medijima pisalo o pritiscima na članove Kazališnoga vijeća HNK-a koje je ocjenjivalo predložene programe kandidata, a što, kako tvrde, nitko nije opovrgnuo.

Napominjali su kako se ne mogu oteti dojmu da je pri izboru novoga intendanta bilo politike jer na dosadašnji rad HNK-a nije bilo većih primjedbi, pa nije jasno zašto dosadašnji intendant više nema povjerenje Skupštine.

Odgovarajući na pitanja o nedavnom prijemu Osječko-baranjske županije u Skupštinu europskih regija župan Krešimir Bubalo kazao je kako je riječ o mjestu na kojem se mogu realizirati planovi o korištenju sredstava predpristupnih fondova EU, dodavši kako ta skupština okuplja više od 250 europskih regija.

(Hina) xivuc ysšh

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙