FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS : I među izaslanicima podjele na Tomčićeve i Friščićeve ljude

ZAGREB, 17. prosinca 2005. (Hina) - Podjela u vrhu HSS-a danas je naglavnoj izbornoj skupštini stranke bila očita i među izaslanicima,koji su se više ili manje otvoreno opredjeljivali za i protivtrenutačnog predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića te njegovaprotukandidata Josipa Friščića.
ZAGREB, 17. prosinca 2005. (Hina) - Podjela u vrhu HSS-a danas je na glavnoj izbornoj skupštini stranke bila očita i među izaslanicima, koji su se više ili manje otvoreno opredjeljivali za i protiv trenutačnog predsjednika HSS-a Zlatka Tomčića te njegova protukandidata Josipa Friščića.

Tomčićevi pristaše suprotnoj struji poručuju da nije demokratski "formirati grupu i raditi iza leđa legitimno izabranim" stranačkim tijelima te da se slabljenjem Tomčića zapravo želi oslabiti HSS.

"Tomčićevim rušenjem ruši se autoritet HSS-a", ocijenio je u raspravi Mirko Rudić.

S druge strane, Friščićevi simpatizeri Tomčiću prebacuju da u dvije godine nije imao ni volje ni vremena otvoreno porazgovarati o problemima u stranci.

"Zlatko Tomčić više nije moralna, obećavajuća vertikala stranke", ustvrdio je Petar Novački otvoreno podupirući Friščića.

Željko Pecek odbija optužbe o pučistima u stranci koji žele srušiti Tomčića te je poručio da je riječ samo o unutarstranačkim izborima. Ustvrdio je da je u rad stranke u protekle dvije godine uloženo 20 milijuna kuna, a "rejting joj je pet posto".

Izaslanici su se u raspravi složili samo u jednom - da je stranka u krizi i da su nužne promjene.

Za razliku od ostalih izaslanika, Boris Bukulin "pozabavio se" imenom stranke te je predložio da promijeni ime u Hrvatsku sveopću stranku ili pak u Hrvatsku stranku Stjepana Radića.

Nakon rasprave svoje će programe predstaviti dvojica kandidata za predsjednika HSS-a Tomčić i Friščić, a nakon toga glasovat će se o njima i o drugim stranačkim tijelima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙