FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić pozvao Vladu da dovrši razvojni program

ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićpozvao je u četvrtak hrvatsku Vladu da hitno dovrši i javnostipredstavi program gospodarskog razvoja države.
ZAGREB, 22. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić pozvao je u četvrtak hrvatsku Vladu da hitno dovrši i javnosti predstavi program gospodarskog razvoja države.

Vlada u tom programu treba pokazati i nužnu dozu socijalne osjetljivosti, poručio je predsjednik Mesić sa sjednice Vlade, prve na kojoj je sudjelovao u mandatu premijera Ive Sanadera.

Vladu je pozvao na transparentne, promišljene, odgovorne, konkretne i dugoročno osmišljene poreze, ističući da je prošlo vrijeme poteza sračunatih na kratkoročne učinke.

Predsjednik je kritički govorio o stanju u gospodarstvu, upozoravajući da se ne smanjuje broj nezaposlenih, da imamo relativno mali sloj bogatih i ekstremno bogatih, da proizvodnja još nije dosegla razinu predratne, odnosno iz 1990., da udio vanjskog duga u BDP-u iznosi 83 posto.

Ocijenio je da je u 2005. Hrvatska ostvarila krupan korak na putu prema članstvu u EU.

Upozorio je da u pregovorima s Unijom Hrvatska mora naći način da zaštiti ključne nacionalne interese, spominjući poljoprivredu i pravo na kupnju nekretnina.

I premijer Ivo Sanader naglasio je važnost početka pregovora s EU.

To je, kazao je, bio jasan i snažan signal i domaćim gospodarstvenicima i stranim investitorima da je Hrvatska sigurna i stabilna zemlja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙