FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić priredio prijam za predstavnike zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti

ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićpriredio je danas, u svome uredu, tradicionalni božićno-novogodišnjiprijam za predstavnike zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti tepolitičkih stranaka, vjerskih zajednica, gospodarstvenike i drugeuzvanike.
ZAGREB, 20. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić priredio je danas, u svome uredu, tradicionalni božićno-novogodišnji prijam za predstavnike zakonodavne, izvršne i sudbene vlasti te političkih stranaka, vjerskih zajednica, gospodarstvenike i druge uzvanike.

U prigodnoj riječi Predsjednik je rekao da u situaciji kada je ulazak Hrvatske u Europsku uniju predvidiv za blisku budućnost, u prvi plan dolazi pitanje o gospodarskom razvoju i rješavanju problema nezaposlenosti s čime je povezan rast standarda i socijalna sigurnost građana.

"Radi rješenja tih pitanja gospodarska politika Vlade treba prije svega biti usmjerena na rast stope godišnjeg brutto proizvoda koji, prema sudu većine stručnjaka, ne bi smio biti niži od pet posto. U postizanju tog cilja ne smije se zaboraviti na zaštitu vlastitih strateških dobara koja pripadaju svim stanovnicima Hrvatske", istaknuo je predsjednik Mesić.

Upozorio je da se gospodarski rast i povećanje konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u odnosu na druge zemlje ne smiju postizati uz cijenu siromašenja hrvatskih radnika i njihova iskorištavanja pod prijetnjom radne i socijalne sigurnosti.

"Hrvatski radnik ne smije u svojoj državi imati osjećaj da je povrijeđen i ponižen, da je osiromašen i pokraden, da su mu uskraćena ustavna i ljudska prava na rad i socijalnu sigurnost. Država koja treba služiti svojim građanima, ne može se odreći obveze da štiti i promiče ta prava, a druge joj ustanove i udruge, posebice sindikati, mogu i moraju pomoći", naglasio je Predsjednik.

Pred hrvatskom Vladom i u trećoj godini mandata stoje ozbiljne zadaće, osobito u pogledu stvaranja pretpostavki za gospodarski razvoj i socijalni napredak. Ona je također odgovorna i za povoljne rezultate pregovora s EU, te nastavak suradnje sa susjednim državama u cilju trajnog stabiliziranja šire regije. To nisu lagani zadaci, ali vjerujem da ih uz potporu u hrvatskom sabor Vlada može i mora ispuniti", poručio je predsjednik Mesić.

Uzvanicima je poželio puno uspjeha u obavljanju njihovih dužnosti, a svim građanima Republike Hrvatske zaželio je sretan Božić i uspješnu Novu godinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙